Berlingske Business

Find ud af hvad der er på spil

570939916.jpg
Lilian er leder i en mindre fragtvirksomhed. Hun har været der i et års tid og er overordnet set glad for sin chef Kurt. Kurt er virksomhedens administrerende direktør og var også den, der i sin tid startede virksomheden. Hun mærker tydeligt, at Kurt gerne vil gøre ting på sin egen måde. Foto:

At få et samarbejde til at fungere er altid et fælles ansvar.

Lederen Lillian var i sidste uges dilemma på business.dk frustreret over, at virksomhedens administrerende direktør Kurt altid afviser eller udskyder at beskæftige sig med hendes forslag til forandringer. En stor del af hendes arbejdsglæde er nemlig knyttet til at komme med idéer til at forbedre arbejdsgange.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen mener, at der kan være mange ting på spil, hvis man har en chef, der umiddelbart afviser ens forslag og idéer.

- Det kan selvfølgelig handle om noget personligt i Kurts forhold til Lillian. At han ikke kan rumme hendes idérigdom. Det kan også handle om, at hun præsenterer sine idéer på en måde, der ikke appellerer til ham, eller som gør, at han ikke kan se værdien i dem. Han kan også have noget viden, der gør, at han har god grund til at afvise idéerne. Måske bliver han slet og ret utryg, eller har det svært med, at Lillian er mere idérig, end han selv er, når Lillian kommer med den ene gode idé efter den anden. Uanset hvad, er det nødvendigt, at Lillian og Kurt får snakket om, hvad der motiverer dem hver især. Det har de begge et ansvar for, fastslår Helle Bruun Madsen.

428542837.jpg

Lederen Lillian fremstår i dilemmaet som en udviklingsorienteret person, der i høj grad motiveres af at bidrage til optimering af processer. Derfor er der stor fare for, at hun mister motivationen, hvis det behov ikke imødekommes, vurderer Helle Bruun Madsen.

- Hun skal på en god måde forklare Kurt, hvad det betyder for hende at blive anerkendt for sine initiativer. De skal tale om, hvordan deres forskelligheder kan supplere hinanden. Hun skal også være nysgerrig på hans behov og spørge ind til, hvordan han vil inddrages, og hvordan de bedst arbejder sammen, siger Helle Bruun Madsen.

Hun peger derfor på løsning nummer to.

455990500.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen