Berlingske Business

Erhvervstoppen: Hip som hap om blå eller rød vinder

cowi
Lars Peter-Søbye, COWIs koncernchef. Foto:

Toplederne fra flere af Danmarks største virksomheder mener ikke, at det vil gøre den store forskel, om det bliver rød eller blå blok, der skal danne regering efter valget.

Det kommer næppe til at gøre den store forskel, om det bliver Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen (V), som kommer til at stå i spidsen for den kommende regering.

Det vurderer et bredt flertal af danske topledere, som Berlingske Research har stillet en række spørgsmål om valget. 159 topledere fra nogle af landets største virksomheder har svaret, og af dem siger 47,2 procent, at »det ikke vil gøre nogen væsentlig forskel for min virksomhed, hvilken regering vi får efter valget.«

Men 40,3 procent foretrækker dog en borgerlig regering, mens kun 6,3 procent af de adspurgte topledere ønsker sig en ny socialdemokratisk regering.

11BUSsamuelsen.jpg

Fortsæt i samme spor

Koncernchef Lars-Peter Søbye fra Cowi siger hertil, at hvis den politiske linje, der er lagt de senere år, fastholdes, gør det ikke nogen forskel, hvem der er statsminister.

»Der er gennemført nogle opstramninger og reguleringer. Og der har været foretaget nogle tiltag, der gør, at det er blevet nemmere at skabe arbejdspladser, end det tidligere har været. Inden for vores område drejer det sig om, at regeringen er gået ind og har besluttet at investere massivt i infrastruktur,« siger Lars-Peter Søbye.

Det vigtigste emne i valgkampen er det, som politikerne ikke snakker om, frem­hæver koncernchefen fra Cowi:

»Det handler om, hvordan politikerne forestiller sig, at vi skal håndtere manglen på kvalificeret og uddannet arbejdskraft. Det emne er ikke eksisterende i debatten. Vi ser det som et alvorligt problem for Danmark, hvis ikke det kommer med. Lige nu har politikerne mest travlt med at diskutere, hvordan de deler pengene ud,« siger Lars-Peter Søbye.

folketingsvalg2015

Behandling af lovforslag i Folketinget

Enighed om det meste

Flere af toplederne angiver i deres svar, at deres indtjening og forretning i Danmark er ganske lille, hvorfor farven på den kommende regering ikke betyder det store.

Andre peger på, at erhvervspolitikken ikke ventes at blive væsentlig anderledes, om det er en blå eller rød regering, ligesom Socialdemokratiet og Venstre stort set er enige i de væsentlige spørgsmål. Det bliver også fremhævet, at der har været ført en økonomisk ansvarlig politik i Danmark siden 1982 uanset regeringsfarve, og at Venstre ikke gavnede erhvervslivet, da partiet sad i regering.

En del fremhæver også, at den nuværende regering har fået gennemført flere ting, som en blå regering aldrig ville kunne få igennem.

De topledere, som ønsker en Social­demokratisk regering peger på, at det sandsynligvis vil føre til større satsninger på miljøområdet, hvilket vil være til gavn for deres egen virksomhed. Der er også en del, som gerne ser en videreførsel af de sidste fire års politik, hvor selskabsskatten blandt andet er sat ned, og en række afgifter, som rammer virksomhederne, er fjernet. Der er også vedtaget vækstpakker med det til formål at gøre det nemmere at drive virksomhed herhjemme.

12BBMTil-bm-f-Politiko-Poli.jpg

hjort

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen