Berlingske Business

Eivind Kolding skal skrive en ny industripolitik

til bm f Danske Bank - Eivind Kolding
Overskrift
Eivind Kolding. Foto:
 

For første gang siden afskedigelsen fra Danske Bank, påtager den tidligere bankdirektør Eivind Kolding sig en ny opgave i erhvervslivet. Han bliver formand for et Advisory Board under kapitalfonden Axcel.

Eivind Kolding forlod Danske Bank i 16. september 2013 stemplet som en udygtig bankdirektør. Nu træder han tilbage på scenen i dansk erhvervsliv som formand for en Advisory Board i tænketanken Axcelfuture, der hører under kapitalfonden Axcel. Kolding skal stå i spidsen for en gruppe, der skal levere et bud på en ny industripolitik, der skal sikre et bedre investeringsklima i Danmark.

Gennem de seneste ti år har Danmark oplevet Gennem 10 år har Danmark oplevet en alt for svag udvikling i erhvervsinvesteringerne. Det har svækket jobskabelsen, produktiviteten og virksomhedernes konkurrenceevne.

1 juli 2006

Ifølge Axcelfuture holder landets største virksomheder hånden under investeringer og beskæftigelse, mens der er et markant fravær af små og mellemstore virksomheder, der investerer og udvikler sig.

Axcelfuture er en forening, der er stiftet af investeringsmedarbejderne i Axcel. De har skudt et større millionbeløb ind i projektet. Tidligere har Axcelfuture bl.a. afdækket, at dansk erhvervsliv har et investeringsgab på ca. 50 mia. kr., og foreningen har undervejs stillet en række forslag, der kan forbedre investeringsklimaet til gavn for især små og mellemstore danske virksomheder.

"Der er masser at tage fat på,” siger Eivind Kolding, som skal aflevere forslag til en bedre industripolitik i marts 2014.

pix_kolding

Med i den gruppe, Eivind Kolding skal lede, er adm. direktør Bjarne Graven, FiH, bestyrelsesformand Jørgen Huno Rasmussen, Tryg, tidligere Nykredit-direktør Peter Engberg Jensen, formand for PensionsDanmark og tidligere formand for 3F, Poul Erik Skov Christensen, adm. direktør for Velux, Jørgen Tang-Jensen, professor Peter Møllgaard, CBS, tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen og ledende partner Ulla Brockenhuus Shack fra Seed Capital.

”Axcelfuture er et spændende initiativ, som jeg ser frem til at bidrage til. Vi har nu samlet et Advisory Board med bred kompetence, og der er allerede kommet nye og gode perspektiver og synspunkter på bordet, som vi ser frem til at arbejde videre med. Målet er at fremlægge en række brugbare forslag til, hvad der kan øge investeringerne i Danmark og dermed styrke beskæftigelsen,” siger Eivind Kolding.

Gruppen skal komme med svar på, hvordan Danmark kan øge incitamenterne til at skyde egenkapital ind i navnlig mindre og mellemstore virksomheder.

Kolding_analyse_Business

”Vi ved, at der ikke er mangel på kapital i Danmark, men at mange mindre virksomheder ikke er så solide, som de burde være. Om det er fordi, der ikke er nok interesse for at investere i dem, eller om de på grund af de eksisterende rammebetingelser ikke kan opbygge tilstrækkelig kapital, er et af de spørgsmål, vi gerne vil have belyst. Det handler ikke kun om lovgivning, men lige så meget om, at alle gode kræfter i Danmark slutter op om denne dagsorden,” siger Eivind Kolding, som mener, at Danmark har et massivt potentiale, som kan forløses, men det kræver, at vi finder nye veje.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen