Berlingske Business

Civiløkonomer banker døre ind

Nogen arbejdsløse nægter at falde ned i et hul. Det er medlemmerne i netværket GetAhead et levende eksempel på. De arbejdsløse civiløkonomer banker dørene ind på sjællandske virksomheder. Her er vi!! Og det tyder på det virker - for foreløbig har 26 medlemmer fået arbejde.

For halvanden år siden sad grundlæggerne Jan Nørgaard og Gunnar Sumberg til et vejledningsmøde i Civiløkonomernes A-kasse og tænkte, at det ikke førte til noget. Det måtte kunne gøres bedre. Derfor startede de den virtuelle organisation GetAhead, som i dag fungerer som et rekrutteringsbureau.

- Vi er alle over 35 år og har erfaring. Vi stamper stillinger op inden de bliver slået op. Det er nemt at bruge os. På hjemmesiden www.getahead.dk kan virksomhederne let gå ind og skimme profilerne. Er virksomheden interesset i en af os, så tager de direkte kontakt til vedkommende. Det tager måske kun 5-10 minutter - og ender det med, at personen bliver ansat sparer virksomheden både penge på annoncer og et rekrutteringsbureau, siger Mikael Esmann, der sammen med grundlæggerne og Poul Husted bruger egne penge og fritid på projektet.

Nået til fase to

Det paradoksale er, at GetAheads største mission er at nedlægge sig selv. Det handler om at få de arbejdsløse sælgere, direktører, marketingfolk, regnskabschefer, økonomichefer og andre funktionsspecialister ude på arbejdsmarkedet igen.

Det har kostet meget hestearbejde, fordi GetAhead har siddet med en database fra Købmandsstandens Oplysningsbureau og haft 7.000 virksomheder på listen. I august-september havde 5.500 virksomheder haft en af medlemmer i GetAhead i røret og 230 møder er blevet holdt. 26 har som sagt fået job. F.eks har grundlægger Gunnar Sumberg fået jobbet som rekrutteringsdirektør i Jobindex.

- Nu skal vi bare have renset ud, så vi ved, hvilke virksomheder, der er interessante for os. Vi er nået til fase to. Vi skal have optimeret databasen, så de rigtige mennesker, er de rigtige steder, siger Mikael Esmann og suppleres af Poul Husted:

- Der findes jo ikke nogen database, der siger noget om, at de og de virksomheder har brug for civiløkonomer. Det har vi selv måtte lave. Nu har vi fået lavet tre bunker. En med virksomheder, der har brug for key account-folk, en med prospekter - altså virksomheder, der på sigt gar brug for civiløkonomer eller kan udvikles til det - og så en bunke med f.eks små håndværksvirksomheder, der aldrig får brug for sådan nogle som os. Men vi ved godt, at databasen om kort tid er forældet.

Ned mellem stolene

Problemet har indtil nu været, at getAhead har haft svært ved at pleje de interessante virksomheder. Og derfor er nogle job faldet ned mellem to stole.

- Vi har derfor nedsat en gruppe i GetAhead, der skal pleje de ekstra interessante virksomheder. Det er medlemmer med gå-på-mod og tid. De skal holde kontakten med virksomhederne vedlige. På den måde undgår vi, at vi ikke er der på det rette tidspunkt. Man kan sige, at vi gør maskerne i nettet mindre, siger Mikael Esmann.

Medlemmerne i GetAhead skal altid informere alle i netværket, når der byder sig en ledig stilling. De skal ikke bare nappe jobbet selv. Men på lige fod med de andre, så kan de selvfølgelig søge stillingen.

Kravet til medlemmerne i netværket er, at de skal vise initiativ, have gå-på-mod og have lyst til at hjælpe andre i sammen situation. Der er ikke noget med at være passivt medlem i netværket.

Racerløb og pitstop

Poul Husted mener, at GetAhead lidt fungerer som et racerløb. Mange medlemmer er arbejdsløse på grund af konkurser, nedskæringer og fusioner - og kommer fra rigtig gode jobs. Mellemledere, ledere og funktionsspecialister.

- Man kan sige, at medlemmer er i pitstop. De skal ikke begræde deres egen situation, men have fyldt depoterne op. Gennem sparring, foredrag, coaching, sammenspil skal vi alle opkvalificeres, så vi ender med at få et endnu bedre job end det vi havde, siger Poul Husted, der undrer sig over, at medlemmerne, der tit har siddet i tunge jobs skal gå rundt uden noget at lave.

- Som arbejdsløs bruger du mange timer om dagen på at søge jobs. Det er en hårdt og ensomt job. Man møder måske kun sin familie, som nok ikke gider høre mere om arbejdsløshed. Derfor er GetAhead også et godt netværk for at møde ligesindede. Plus man altså vedligeholder og udvikler sin egen kompetence, siger Mikael Esmann.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen