Berlingske Business

Brug din nysgerrighed, når du vil lede på tværs af grænser

Ugens dilemma 29.07.2015

Værktøjskassen skal udvides, når du skal agere som globaliseret leder. Se svaret på denne uges dilemma her.

Clara fra sidste uges ledelsesdilemma, der har været til afstemning på business.dk, er faldet lige ned i kulturkløften mellem indisk og dansk virksomhedskultur og syn på ledelse.

Se dilemmaet her:

Ugens dilemma 29.07.2015

Som projektleder for et dansk firma, der har outsourcet sine IT-opgaver til indiske specialister, er Clara løbet ind i det problem, at inderne ikke leverer det aftalte.

- Clara har gjort, som hun plejer at have succes med – i Danmark. Men det er ikke nok at gøre som man plejer, når man skal distancelede medarbejdere i et andet land med en anden kultur og andre traditioner på arbejdsmarkedet, siger Heidi Linderod, der er ledelsesrådgiver hos Lederne.

Heidi Linderod opfordrer Clara til at finde sin ”indre antropolog” frem og interessere sig for kulturforskellene:

- Hun skal undersøge, hvad der er kendetegnende for det indiske arbejdsliv, og hvordan det adskiller sig fra de danske normer. Det handler ikke om, hvilken facon, der er mest rigtig. Men simpelthen om at få samarbejdet til at glide og give resultater.

Først og fremmest skal Clara spørge sig selv, om den aftale om arbejdsopgaver, hun har lavet med inderne, nu også er så klar, som hun selv troede.

- Den har åbenlyst ikke været tydelig nok til at undgå misforståelser. På et marked som det indiske er man vant til at modtage meget udspecificerede arbejdsopgaver. Og når Clara har hørt et ”ja” fra inderne, er det måske snarere et ja til, at de har forstået, end et ja til, at de kan levere, siger Heidi Linderod.

Nu, hvor misforståelsen er opstået, skal Clara ikke forvente, at hun kan få en åbenhjertig og direkte dialog om, hvad der er gået galt. Den skandinaviske model med at adressere problemerne direkte kan virke stødende og uhøflig på mennesker, der ikke er vant til den omgangstone.

I stedet, mener Heidi Linderod, at Clara skal vænne sig til at følge op på opgaverne i langt højere grad end hidtil. Men vigtigst af alt: Relationerne mellem Clara og de indiske specialister skal styrkes. Derfor anbefaler Heidi Linderod, at Clara bliver sendt en tur til Indien:

- For at få samarbejdet til at fungere optimalt fremover skal Clara opbygge nogle personlige relationer til det indiske team. Det er altafgørende, at hun arbejder på relationerne og lærer at gennemskue, hvad kulturforskellene mellem Indien og Danmark helt konkret betyder, når man skal arbejde sammen, siger Heidi Linderod.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen