Berlingske Business

Bed bare om barsel, mand

420716107.jpg
Emil skal ikke holde sig tilbage fra at benytte sig af virksomhedens tilbud om barsel til fædre, mener Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen. Foto: Iris

Karrieren betyder måske meget nu og her, men familien vil altid være det vigtigste på den lange bane.

I sidste uges dilemma på business.dk var lederen Emil i tvivl om, hvorvidt han skulle bede sin chef om barselsorlov. Han har lyst til at tage en del af forældreorloven og har ifølge sin kontrakt ret til 12 uger med løn.

Kollegaerne prøver dog at tale ham fra det. De fortæller, at chefen bestemt ikke bryder sig om, at de mandlige ansatte tager orlov mere end 14 dage ved barnets fødsel.

Emil skal ikke holde sig tilbage fra at benytte sig af virksomhedens tilbud om barsel til fædre, mener Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen.

»Først og fremmest fordi dét at stifte familie er en stor begivenhed i hans liv. Hans ønske er at tage forældreorlov, og derfor er det vigtigt at lytte til det ønske. Samtidig har Emils arbejdsplads sådan set en fin barselsordning, hvilket signalerer, at virksomheden på direktionsniveau bakker op om barsel til deres mandlige ansatte,« siger Flemming Andersen.

322050671.jpg

Flemming Andersen tøver ikke med at pege på løsning nummer et, hvor Emil slet og ret beder om barsel som planlagt.

»Ved de andre løsningsmuligheder forsøger Emil at imødekomme eventuel utilfredshed fra chefens side ved at frabede sig lønkompensation eller gå på kompromis med, hvor meget han er tilgængelig for arbejdspladsen i barselsperioden. Det er ikke en god idé, for hvis han føjer chefen på det her punkt, så kan det meget let blive en glidebane, hvor han pludselig indgår det ene kompromis efter det andet,« mener Flemming Andersen.

Ledelsesrådgiveren minder også om, at når barsel til mænd er indskrevet i kontrakten, så skal det også betragtes som en del af den samlede gagepakke, virksomheden tilbyder.

»Barsel med lønkompensation er en del af den samlede pakke, virksomheden giver deres ansatte i bytte for deres arbejdskraft. At sige nej til betalt barsel, svarer til at sige nej til en del af sin løn,« siger Flemming Andersen.

347112419.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen