Berlingske Business

Læs onsdagens Business-kalender

Mærsk indgår stor aftale med MSC efter P3's død DENMARK-STOCK
Mærsk Line er en af de virksomheder der deltager i »Innotalk« konferencen Foto:

Her er nogen af onsdagens begivenheder

ERHVERV

15:30 Industri 4.0 debatteres på konference

I dag afholdes konferencen "Innotalk" med temaet Industri 4.0, som dækker over fremtidens tendenser inden for industri. Fokus er især på digitalisering, og et af hovedspørgsmålene under konferencen vil være følgende: Hvordan kommer man som virksomhed med på den næste industrielle digitaliseringsbølge? Det spørgsmål stiller Dansk Industri, Innovationsfonden og Boston Consulting Group denne dag til erhvervsfolk, eksperter og politikere. På konferencen vil blandt andre Maersk Line og Thürmer Tools - en stor og en mindre virksomhed - dele ud af deres erfaringer med digitalisering, lige som der også vil være politisk debat mellem partiernes forsknings- og uddannelsesordførere om, hvordan politikere kan bidrage til, at danske virksomheder kan drage nytte af digitaliseringen. På konferencen præsenterer Innovationsfonden og Boston Consulting Group desuden en ny undersøgelse af danske virksomheders brug af Industri 4.0.

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Gabriel Holding

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Arbejdskraftundersøgelsen, tema, 3. kvartal 2016
- Arbejdstidsregnskabet (kvt.), 3. kvartal 2016
- Offentlig miljøbeskyttelse, 2014 og 2015
- Indkomster for personer, 2015
Udland:
- 0.50: Japan: Tankan-rapporten, Q4
- 5.30: Japan: Industriproduktionen, okt
- 10.30: Storbritannien: Arbejdsløshed, nov
- 11.00: Eurozonen: Industriproduktionen, nov
- 14.30: USA: Detailsalg, nov
- 14.30: USA: Producentpriser, nov
- 15.15: USA: Kapacitetsudnyttelse, nov
- 15.15: USA: Industriproduktion, nov
- 16.00: USA: Forretningslagre, nov

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: Rias
Peers: FLSmidth (Joy Global Inc før markedsåbning)


EU

12:00 Schulz takker af i EU-Parlamentet
Europa-Parlamentets afgående formand, Martin Schulz, holder i dag sin officielle fratrædelsestale.


EU-Parlamentet stemmer om at indføre kommercielle bud på offentlige jernbane-kontrakter
I dag stemmer EU-Parlamentet om nye regler for at indføre bud på offentlige kontrakter for jernbaneservice i EU-landene. Der afholdes pressekonference klokken 15.00.


LANDSPOLITIK

09:00 Møde i salen
Folketinget mødes i dag til lovbehandling på Christiansborg. På dagsorden er blandt andet 3. behandling af 1. del af forslag til finanslov for finansåret 2017. I dag er der debat, og først ved anden del af tredjebehandlingen, som finder sted torsdag, stemmes der om finansloven.

10:00 Møde i Udenrigspolitisk Nævn
I dag er der møde i Det Udenrigspolitiske Nævn. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager.


12:00 Åbent samråd om brugerfinansiering af veje og broer
I dag er transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) kaldt i åbent samråd om brugerfinansiering af transportinfrastrukturen på Sjælland. Der ønskes blandt andet et konkret svar på, om regeringen vil indføre brugerbetaling på Kalundborgmotorvejen, på den fremtidige sjællandske tværmotorvej fra Kalundborg til Rønnede over Næstved eller på en eller flere af broforbindelserne i Region Sjælland.


13:15 Statsrevisormøde
I dag mødes statsrevisorerne.


14:00 Åbent samråd om ophugning af Mærsk-skibe
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er i dag kaldt i åbent samråd om ophugning af Mærsk-skibe på strande i Indien. Ministeren er blandt andet blevet bedt om at redegøre for, hvad han kan oplyse om den igangværende ophugning af to Mærsk-skibe på stranden i Alang, samt Mærsks planer om at ophugge 100 skibe på strande i Indien. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Pia Olsen Dyhr (SF), Christian Rabjerg Madsen (S), Maria Reumert Gjerding (EL), Christian Poll (ALT) og Ida Auken (RV).


POLITI/RET

09:00 Tidligere bankdirektørs ankesag fortsætter
En tidligere bankdirektør i Tønder Bank får prøvet sin sag i Vestre Landsret, og sagen fortsætter i dag. Han blev af byretten idømt en bøde på 25.000 kroner. Bankdirektøren blev blandt andet dømt for at have forsømt sin pligt til at indberette forhold til Finanstilsynet. Sagen begyndte 12. december og fortsætter 21. og 22. december.


UDLAND

14:00 UK's brexit-minister udspørges om farvel til EU
Den britiske minister med ansvar for brexit, David Davis, udspørges af et parlamentsudvalg om den britiske regerings planer for at forlade EU.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen