Berlingske Business

Rollemodel og forkæmper for virksomheders sociale ansvar

20BUSLise-Kingo-092633-917.jpg
Lise Kingo har viet karrieren til arbejdet med virksomhedernes sociale ansvar. Foto: Albin Lohr-Jones/Getty Images

Titlen som årets æres­alumne på CBS er tilfaldet Lise Kingo, som er chef for FNs Global Compact.

Lise Kingo, tidligere medlem af koncerndirektionen hos Novo Nordisk og nuværende frontfigur for FN-programmet UN Global Compact, er netop blevet årets æres­alumne på CBS.

Hæderen tildeles hun for sit virke for corporate social responsibility (CSR), sine ledelsesværdier og sin karriere, der gør hende til rollemodel for både mænd og kvinder.

Om udnævnelsen til »CBS Æresalumne 2018« siger rektor Per Holten-Andersen:

»Lise Kingo er en af de alumner, vi er særligt stolte af. Hun er en rollemodel, ikke bare som kvinde og dansker i en international topstilling, men i kraft af de ledelsesværdier, hun repræsenterer. Hun har gennem sin karriere arbejdet i krydsfeltet mellem social responsibility og ledelse, som også er centralt for CBS’ værdier i dag.«

01BBMLise-Kingo2-143120.jpg

Lise Kingo har kæmpet sig vej til en af de absolutte topposter i Novo Nordisk. Ikke med rundsave på albuerne og profit som mantra, men med bløde værdier og socialt ansvar som mærkesag. Hendes karriere tog en brat drejning, da hun efter 24 år blev offer for en organisationsændring i Novo Nordisk. Hendes job som medlem af koncerndirektionen blev reelt nedlagt, og det job, hun blev tilbudt i stedet, havde ingen interesse.

Allerede dengang antydede Lise Kingo, at hun godt kunne tænke sig at fortsætte sit arbejdsliv i en lederposition i global organisation, eventuelt i FN-regi. For nok havde hun arbejdet globalt i Novo Nordisk i knap et kvart århundrede, men hun havde aldrig boet og virket uden for Danmark. Hun greb med kyshånd muligheden for at komme til New York og fremme CSR på verdensplan.

Aaa

Lise Kingo og UN Global Compact kæmper for at drive denne verdens virksomheder til at tage ansvar for at fremtidssikre kloden. Hun har, siden hun tiltrådte jobbet i New York, talt om en ny æra for erhvervslivet i forhold til at virkeliggøre FNs verdensmål om en bedre og mere bæredygtig verden frem mod 2030. Derfor har Lise Kingo og hendes stab omsat de 17 verdensmål til en strategi og en handlingsplan, der under overskriften »Global Goals Local Business« skal mobilisere virksomheder til at tage aktion og skabe en bedre verden.

Ud over at alle regeringsledere har tiltrådt målene, lægger Lise Kingo vægt på, at virksomhedernes bidrag til efterlevelse af målene er enormt, fordi de inspirerer både regeringer og NGOer.

Lise Kingo er stolt af hæderen fra CBS:

»Det er en meget stor ære og et stort privilegium at blive tildelt en stå stor anerkendelse af min tidligere læreanstalt, særligt og især, da CBS udviser et så stort engagement i CSR.«

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen