Berlingske Business

Nye frynsegoder vinder frem: Frisør i arbejdstiden, hundesittere og computeren med sydpå

120714610.jpg

Nye goder sniger sig ind i kampen for at holde på medarbejderne, og det bliver stadig mere opfindsomt. Især slår fryns som mere frihed under ansvar og mulighed for selvudvikling igennem.

Folk på jobjagt forlanger især selvudvikling og frihed samt fleksibilitet i arbejdstiden. Det bliver nogle af de største attraktioner på fremtidens arbejdsmarked, spår Ingeniørforeningen IDA.

Få din hund passet af en hunde-sitter eller gå ind og jam en halv time med kolleger i musikrummet. I USA er der eksempler på, at fryns på jobbet har nået nye kreative højder hos blandt andet virksomheder som Google og Dropbox.

18BUS20180110-172053-3-1037.jpg

Men også herhjemme flytter medarbejdergoderne sig nye steder hen. Det er ikke længere kun yoga, frisk frugt og lækker frokost, virksomheder lokker jobsøgende inden for de naturvidenskabelige fagområder med. Elektronikvirksomheden Kamstrup A/S nær Skanderborg tilbyder eksempelvis medarbejderne, at de kan blive klippet og gå til tandlægen i arbejdstiden, fortæller tv2.dk. HR-chefen kalder ordningen “super populær.”

Rationalet bag er, at få hverdagslogistikken til at køre lettere, og det er en del af tendensen til større fleksibilitet og frihed under ansvar, der går som en rød tråd igennem rækken af mere almindelige frynsegoder.

STØRRE FRIHED

De seneste år har vist tydelige stigninger i andelen af akademiske medarbejdere, der nyder godt af andre goder end løn. Den store efterspørgsel på dygtige medarbejdere inden for it, teknik og naturvidenskab får virksomheder til at hive det tunge skyts frem, når de skal tiltrække kandidater.

640286563.jpg

»Det er ikke altid længere nok at tilbyde en dobbelt løncheck og fitness, hvis man vil konkurrere om de bedste kandidater,« siger Juliane Marie Neiiendam, der er formand for Ansattes Råd i IDA.

Folk på jobjagt forlanger især selvudvikling og frihed i arbejdstiden, og det bliver to af de helt store attraktioner på fremtidens arbejdsmarked, siger hun.

Det handler dels om at sikre medarbejderne konstant faglig udvikling i form af kurser, efteruddannelse, og kompetenceudvikling generelt, men det handler i høj grad også om selvudvikling og større frihed til at arbejde hvor som helst. Igen er fleksibilitet i fokus.

Unge skal samles på én uddannelse Gymnasiereform S og R kæmpe

ARBEJDSFERIE I MALAGÁ?

Juliane Marie Neiiendam fra de Ansattes Råd i IDA mener derfor, at der vil komme flere muligheder for at udskifte de måske kedsommelige rammer på kontoret med en uges arbejdsferie omgivet af pool og solstole, så man hver år måske kan få lov at arbejde en uge fra Malagá eller de Caribiske øer, uden at det generer nogen.

»Man vil sagtens kunne arbejde over grænser. Vi har allerede danske medlemmer, som sidder og arbejder fra Tyskland. Det globale arbejdsmarked vil blive ved med at udvide sig, siger formanden for de Ansattes Råd og tilføjer, at mange allerede nu kun ser deres kolleager gennem onlinemøder.«

Det handler i høj grad om at kombinere et arbejdsliv med de ønsker og drømme, man i øvrigt har for sit liv. Derfor vil flere måske også få chancen for at tage orlov for at rejse.

Ledighed Få ventes i job med nyt kontanthjælpsloft Flere ledig

Samtidig forventer Juliane Marie Neiiendam også, at andelen af medarbejdere med en eftertragtet naturvidenskabelig eller it-faglig baggrund, der får tilbud fleksible arbejdstider og hjemmearbejdsdage, vil stige.

»Arbejdstagerne er lige nu i centrum, og derfor vil elementer som personlig udvikling, fleksible arbejdsrammer og frihed i løbet af ens arbejdsdag fylde mere i fremtiden,« siger hun.

Artiklen er oprindeligt publiceret på IDA Universe.

Man filling a standardized test form

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen