Berlingske Business

Når en medarbejder er på nakken af kollegaerne

Når en medarbejder er på nakken af kollegaerne - 1
Modelfoto: Colourbox

Mobning og chikane på jobbet får en ud af 12 lønmodtagere på arbejdsmarkedet til at sygemelde sig mindst to gange i løbet af et år, så lederne gør klogt i at holde øje med medarbejdere, der er på nakken af de andre på jobbet.

Chikane og mobning på arbejdspladsen får danskere til at lægge sig syge og blive hjemme fra jobbet.

Problemet er så stort, at næsten en kvart million mennesker oplever mobning og chikane, og det får en ud af tolv lønmodtagere til at melde sig syge mindst en gang i løbet af et år. Det viser tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljøet bliver nemlig let ødelagt, hvis en eller flere medarbejdere overfuser de andre kollaer.

Det er oplægget i Ugens Dilemma fra Ledernes Hovedorganisation. Her er emnet, at en leder opdager, at en medarbejder i et team er uudholdelig at arbejde sammen med for de andre kollaer, fordi hun vrisser og giver sure tilbagemeldinger.

Spørgsmålet er, hvordan lederen klarer den udfordring?

I Ugens Dilemma kan du overveje, hvad du ville gøre, hvis du var chef. Du har også mulighed for at kommentere emnet og de løsningsforslag, som bringes herunder. Næste uge kan du på Business.dk og i Business Karriere læse, hvad andre læsere mener om spørgsmålet.

Ugens Dilemma

Du udgør sammen med din kollega Søren et ledelsesteam. I har begge ledelsesansvar for syv medarbejdere, som laver lettere sagsbehandling. Dit og Sørens samarbejde er godt, og I sparrer en del med hinanden om lederrollen, men blander jer ikke i, hvordan I hver især udøver ledelse. Ud over sit krævende lederjob har Søren sit at slås med på hjemmefronten, idet han for få måneder siden har etableret sig i en ny sammenbragt familie, som består af fem teenagebørn.

En af Sørens medarbejdere, Anne, virker sur og vrissen og er ofte på nakken af sine kolleger. Der bliver talt meget om Anne – ikke mindst, når hun ikke er der. De, der har forsøgt at sige fra over for hende, er blevet mødt med en kold skulder. Det har tilsyneladende heller ikke hjulpet, at et par af Annes nærmeste kolleger har været hos Søren for at få ham til at gøre noget. Du har kort forsøgt at tale med Søren om Annes opførsel, men Søren så træt ud og veg udenom – og du fik indtryk af, at han ikke ønskede din indblanding. Alligevel har du nu besluttet dig for at tage affære.

Business.dk forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er:

- i strid med gældende lovgivning
- racistiske eller injurierende
- skrevet i en grov tone
- udleverer personlige oplysninger

Ved at kommentere accepterer du, at Business.dk herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i Berlingske Tidende, på www.business.dk eller andre platforme og medier, som drives af Det Berlingske Officin.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen