Berlingske Business

Man skal favne kompleksiteten

Rambøll Management Consulting. Henrik Seiding, 42 år, indtræder i direktionen som Executive Director. Ud over at bidrage til den samlede forretningsudvikling skal han stå i spidsen for virksomhedens næststørste forretningsenhed, Policy & Planning.

Hvilke forventninger har du til dit nye job?

Jeg glæder mig til at være en del af vores nye fire mand store direktion, der samler Rambøll Management Consultings ydelser på tværs af markedsområder og lande. Jeg har store forventninger til samarbejdet med mine nye direktionskolleger.

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forbindelse med dit skifte? Hvad bliver anderledes?

Jeg glæder mig til i endnu højere grad at være med til at sætte den strategiske retning for Rambøll Management Consultings videre udvikling, og som direktionsmedlem har jeg nu det endelige ansvar for vores forretning overfor vores bestyrelse, hvilket jeg kan mærke motiverer mig endnu mere til at gøre en forskel. Vi ændrede sidste år vores organisation således at vi i dag er organiseret i tværnationale kompetencecentre. Det ser jeg som en stor og spændende udfordring i min nye position.

Hvad har været den røde tråd i din karriere?

Jeg har siden mine første år i Finansministeriet været så heldig at have været med til at skabe løsninger på komplekse samfundsmæssige problemstillinger. Den røde tråd har været at insistere på, at der også til komplekse problemstillinger findes løsninger. Mange (også konsulenter) har travlt med at reducere kompleksitet, når tingene bliver svære. Jeg tror, man i stedet skal favne kompleksiteten.

Hvad er din uddannelse, og hvordan ser du sammenhængen mellem din uddannelses- baggrund og dit nye job?

Jeg er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet (2000) med en skoling i Finansministeriet. Kendetegnende for min karriere har været behovet for at finde løsninger på ofte vanskelige problemstillinger med markante interessekonflikter. Som statskundskaber kommer man ikke med specialistviden. Jeg har fra starten af min karriere skullet koble mellem mine egne kompetencer og specialister omkring mig. Evnen til at »helhedstænke« og insistere på at se igennem kompleksitet – i respekt for fagligheden – har jeg med fra studiet.

Hvad ser du som den største udfordring?

Rambøll står i de kommende år overfor en global satsning på at vækste vores ydelser indenfor strategisk byplanlægning og udvikling. Rambøll skal være det foretrukne strategihus for verdens byer. Det bliver en stor udfordring at placere Rambøll Management Consultings ydelser stærkt i denne kontekst.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen