Berlingske Business

Krisen gør ansatte utrygge

Får de ansatte ikke at vide, hvordan krisen rammer deres arbejdsplads, bliver de utrygge. De højst uddannede får mest at vide, viser undersøgelse.

Ansatte uden uddannelse må leve i langt større uvidenhed om, hvordan den aktuelle økonomiske krise påvirker deres arbejdsplads end ansatte med en lang videregående uddannelse.

Det viser en stor undersøgelse, som det københavnske kommunikationsbureau Kommunikationsgruppen as har fået lavet i samarbejde med analyseinstituttet Zapera, skriver epn.dk.

Undersøgelsen afslører, at virksomhederne generelt er gode til at informere deres medarbejdere. Således svarer over halvdelen af de adspurgte – 57 procent – at de er blevet informeret af ledelsen om krisens betydning for virksomheden.

Utryg på arbejde
Men bag tallet gemmer sig en betydelig forskel på hvilke medarbejdergrupper, der nyder bedst af informationerne.

Kun hver anden ansat – 53 procent - uden anden uddannelse end grund- eller realskole har fået klar besked af ledelsen, mens tallet for ansatte med en lang videregående uddannelse er på hele 64 procent.

”Undersøgelsen tyder på, at der er en betydelig social slagside, når man ser på informationsniveauet i virksomhederne. Det er betænkeligt, når man betænker, hvor svært det var at rekruttere og fastholde medarbejdere på alle niveauer for blot få måneder siden. Den situation vil formentligt opstå igen, når krisen er overstået. God kommunikation er den bedste måde at pleje sit brand. Også i krisetider”, siger direktør i Kommunikationsgruppen as, Lisbeth Wirgowitsch, ifølge epn.dk.

Den sociale slagside viser sig også, når man spørger de ansatte, om de føler sig velinformerede om krisens betydning for deres arbejdsplads.

Undersøgelsen viser også, at information har vital betydning for medarbejdernes trivsel. Således svarer 52 procent, at det i høj grad påvirker deres arbejdsgælde i positiv retning, at de er informeret om, hvordan det går med virksomheden. Modsat svarer 49 procent, at manglende information gør dem utrygge.

Og her gør det ikke nogen forskel, om man har en lang uddannelse eller slet ingen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen