Berlingske Business

Kæft, trit og HR

Kæft, trit og HR - 1
Ledere fra Forsvaret er stadig attraktive i det private erhvervsliv. Arkivfoto: Brian Berg

Forsvarets folk får en bred uddannelse i ledelse, pædagogik og psykologi. Og de får tidligt praktisk erfaring med ledelse. Derfor er de attraktive for erhvervslivets HR-afdelinger.

Hvad er ligheden mellem en bank og en slagmark?

Der er ligheder. I hvert fald når HR-chefkonsulent Merete Wedell-Wedellsborg forklarer, hvorfor hun har valgt at bruge sine erfaringer efter 10 år i Forsvarsakademiet i Danske Banks HR-afdeling.

”Når jeg er ude i de forskellige organisationer i banken, drejer det sig ikke om liv og død på menneskeliv, men det er liv og død på tal. Og tonen er den samme som i nogle af de eliteenheder, jeg oplevede hos i forsvaret,” siger hun.

Netop den viden trækker hun på i dag. Eksempelvis i en arbitrageafdeling, hvor der ikke er tid til udenomssnak.

”Beslutninger skal træffes her og nu. Der er ikke tid til at bruge fire dage på at træffe en beslutning eller til at læse på lektien for at finde ud af det. Det stiller krav til lederens gennemslagskraft, power og måden at tackle konflikter.”

I stigende grad finder forsvarets reserveofficerer, linjeofficerer og medarbejdere på Forsvarsakademiet vej til erhvervslivets HR-afdelinger.

På Forsvarsakademiet handler ledelse om, at lederen skaber vilkår for medarbejdernes ekspertise. Den gode leder er en, der – sammen med medarbejderne – kan lave fælles mål for, hvad det er, man vil, og kan skabe vilkår, der gør, at medarbejderne får jobtilfredshed.

Akademiet uddanner alle danske officerer og står for langt hovedparten af de militære lederes videre- og efteruddannelse.

Erhvervslivet har altid med glæde ansat tidligere officerer, men hvorfor? Svaret er: Fordi Forsvaret forstår at skabe ledere. De har flere hundrede års erfaring i det, og er på mange måder langt foran det civile erhvervsliv. Mentorordning og systematiske medarbejdersamtaler er gammel praksis, og en officers uddannelse og karriere er ikke overladt til tilfældigheder og privat initiativ.

Videncenterchef Jens Holmgren i Center for Ledelse siger:

”HR et meget oplagt springbræt for mange i forsvaret, og der er rigtigt mange HR-folk, der kommer fra forsvaret. De har en grundig erfaring med ledelse og får tidlig praktisk erfaring med at få folk til at arbejde sammen. De er gode til at omsætte det til praksis. Det kan det private erhvervsliv bruge.”

Læs mere artiklen i Berlingske Nyhedsmagasin fredag 11. januar 2008.

Se også www.bny.dk.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen