Berlingske Business

Jobsøgende forlanger mere end høj løn

640286563.jpg
Foto: Shutterstock

Antallet af medarbejdere, der får tilbudt efteruddannelse, fleksible arbejdstider og –lokationer stiger. En tendens som vi vil se mere til fremover spår IDA, på baggrund af tallene for medlemmerne, der favner ansatte inden for it-, ingeniør- og naturvidenskabelige jobs.

Fitness, frisk frugt, overdådige frokostordninger og sundhedsforsikringer er bare en del af de frynsegoder, som virksomheder lokker jobsøgende medarbejdere med. Trivsel og sundhed har længe været naturlige temaer til at fange jobsøgernes interesse.

De seneste år har vist tydelige stigninger i andelen af IDA-medlemmer, som nyder godt af fryns, men udviklingen er kun lige begyndt. Den store efterspørgsel på kvalificerede medarbejdere sørger nemlig for, at det tunge skyts nu hives ind i kampen om kandidaterne.

»Det er ikke altid nok at tilbyde en dobbeltstørrelse løncheck og firmafitness, hvis man vil konkurrere om de bedste kandidater,« forklarer Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes råd, der er en del af IDA. Jobsøgende forlanger særligt selvudvikling og frihed i arbejdstiden, som vil blive de største attraktioner på fremtidens arbejdsmarked, fremhæver formanden.

551337679.jpg

Flere muligheder for efteruddannelse og personlige mål

Det handler blandt andet om at garantere medarbejdere en konstant udvikling – både personligt og fagligt. Fokusset på at styrke sin faglighed ligger som et centralt mål for mange på arbejdsmarkedet og der er et stigende behov for et relevant udbud af efteruddannelse. Men fidusen er, at det også forstærker firmaet at sende ansatte på kurser. Erkendelsen af dét får flere virksomheder til at tilbyde deres ansatte en opgradering.

»Vi hører om flere firmaer, som tilbyder efteruddannelse til deres medarbejdere,« fastslår Juliane Neiendam.

»Virksomheder er klar over, at en bachelor eller kandidatgrad ikke er nok til en hel karriere, som tingene udvikler sig i dag. Det kræver efteruddannelse at følge med de teknologiske tendenser og fremskridt.«

Mange på arbejdsmarkedet, unge som gamle, prioriterer desuden, at deres arbejde har en større mening i samfundet. De ønsker, at deres arbejde skal være en del af noget større. Derfor er det vigtigt, at virksomheder giver deres medarbejdere mulighed for at udleve nogle personlige mål gennem deres job. Eksempelvis bliver ansatte topmotiverede af at kæmpe for en god sag, men faktisk også i forhold til at følge personlige drømme, indskyder Juliane Marie Neiiendam.

Split

Orlov og arbejde fra udlandet

Formanden for Ansatte Råd spår, at muligheden for at udskifte de kedsommelige rammer på kontoret med en uges arbejdsferie omgivet af svømmepool og solstole vil blive større. Friheden i forbindelse med, hvor du arbejder fra, vil kort sagt stige. Sådan kan nogle hvert år arbejde en uge fra Malaga i Spanien eller en uge fra de Caribiske øer i Atlanterhavet uden at det generer chefen.

»Man vil sagtens kunne arbejde over grænser. Vi ser ofte, at danske medlemmer eksempelvis sidder og arbejder fra Tyskland. Det globale arbejdsmarked vil blive ved med at udvide sig,« pointerer Formanden for Ansattes Råd. Der findes allerede gode redskaber til at afholde online møder, men de digitale værktøjer vil blive endnu bedre, påpeger hun. De virtuelle møder stiller nye og høje krav til medarbejdere og ledere. Få ekspertens råd til, hvordan du skaber tillid over Skype.

I den samme dur får flere måske chancen for at rejse på orlov. I sammenhæng med den stigende opmærksomhed på selvrealisering virker det oplagt, at firmaer giver deres ansatte lejlighed til at føre drømme ud i livet. Der vil også være flere medarbejdere, der får tilbudt fleksible arbejdstider eller hjemmearbejdsdage forventer Juliane Marie Neiiendam.

KimK

Forstående chefer er fremtiden

Tal fra IDA viser, at de tre største grunde til, at medarbejdere skifter job er manglende faglig fremgang, dårlig ledelse eller dårligt arbejdsmiljø.

»Det er vigtigt for medarbejderne at have en leder, som de har tillid til, og som har tillid til dem,« fortæller Juliane Marie Neiiendam og tilføjer:

»Arbejdstagerne er lige nu i centrum, og derfor vil elementer som personlig udvikling, fleksible arbejdsrammer og frihed i løbet af ens arbejdsdag fylde mere i fremtiden.«

Oprindeligt bragt på universe.ida.dk.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen