Berlingske Business

»Jeg har aldrig overvejet at stoppe«

»Jeg har aldrig  overvejet at stoppe« - 1
Niels Christian Mortensen Foto:

64 år er ingen hindring for at arbejde, siger Niels Christian Mortensen, der har arbejdet 41 år i KMD.

221 ansatte i den 3.000 medarbejder store IT-virksomhed KMD er mellem 60 og 64 år - og 22 medarbejdere er over 65 år. En af dem er Niels Christian Mortensen, der er udstillingschef i KMD.

De sidste 41 år har han arbejdet i virksomheden, først som programmørelev, senere som planlægger og de sidste 30 år inden for marketing. I dag arbejder han med at arrangere kundearrangementer, konferencer og udstillinger. I størstedelen af jobbet kører han de danske landeveje tynde. Et job, der passer ham perfekt.

»Hvorfor skulle jeg stoppe, når jeg godt kan lide, at der er fart på? Netop derfor bliver jeg ved med at arbejde,« siger han.

Det tæller også med, at han har fået fuldstændig frihed fra KMD til at udvikle virksomhedens udstillingskoncept.

Arbejde om natten
Bag ham lyder fuglefløjt. Han sidder hjemme i privaten i Karlslunde og har besøg af sit barnebarn på to år. Det er især friheden til selv at planlægge sin dag, der får ham til at fortsætte med at arbejde.

»Jeg har aldrig overvejet at stoppe,« lyder det bestemt fra ham. Hans kone er gået på fleksibel efterløn, så hun kan arbejde lidt ved siden af, og som Niels Christian Mortensen siger, så nyder hun det, mens han nyder at gå på arbejde. Desuden er hans job fleksibelt.

»Det er utroligt vigtigt for mig, at jeg selv kan planlægge, hvornår jeg vil arbejde. Hvis jeg har lyst til at arbejde om natten, så gør jeg det. Jeg skal bare være færdig til den aftalte deadline,« forklarer han.

KMD har ikke en egentlig seniorpolitik men en livsfasepolitik, der lægger vægt på, at KMD støtter op om de forskellige behov i de forskellige livsfaser i medarbejdernes arbejdsliv - ikke blot seniordelen.

Alder i sig selv betyder altså ikke, at der er behov for ændringer i arbejdssituationen.

Derfor har Niels Christian Mortensen heller aldrig oplevet, at han blev behandlet anderledes end de yngre medarbejdere. Men han ved, at det er muligt at arbejde en dag mindre om ugen og gå ned i tid.

Erfaring tæller
Niels Christian Mortensen er langt fra overrasket over, at den nuværende krise ikke er gået ud over de ældre medarbejdere.

»En virksomhed kan jo ikke leve uden erfaring. Jeg har et fantastisk netværk og ved, hvor og hvordan jeg får løst problemer - og hvem jeg går til i virksomheden,« siger han. Derfor ved han endnu heller ikke, om han stopper på 65-års dagen.

»Først vil jeg lave et skema over plus og minus ved at arbejde. En ting er sikkert. Man skal stoppe, mens man er på toppen, så måske stopper jeg. Ikke på dagen, men der skal jo også være tid til at nyde den tredje alder,« siger han og ser hen på sit barnebarn.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen