Berlingske Business

HR er mere end at stå for firmafesten

HR er mere end at stå for firmafesten - 1
Foto:

HR chefer er ikke er dygtige nok til at vise, at de faktisk bidrager til bundlinjen i virksomheden.

HR. Hvad laver folkene i HR egentlig? Ifølge Jørgen Bærentzen, direktør for HR – og lønvirksomheden PBJ A/S, er HR-chefen oftest den, der arrangerer firmafesterne. PBJ rådgiver selv virksomheder på HR og lønområdet med at gøre HR synligt.

Ifølge ham kan HR chefen med få tip gøre op med myterne om, at HR også skal sidde med ved topledelsens bord. Ifølge ham skal HR-cheferne blive bedre til at dokumentere, hvad de laver i form af HR-strategi og udførelse af HR-opgaver. Med andre ord skal de vise, at de bidrager til virksomhedens bundlinje.

"Danske HR chefer er alt for dårlige til at vise, hvordan de bidrager til bundlinjen og tillader, at deres job bliver opfattet som en servicefunktion," siger han.

Her er hans 5 gode råd

Aldrig mere sidst ind – først ud
En dygtig HR chef kender sine medarbejdere. Chefen forstår, at virksomheden altid skal bruge det stærkeste hold for at overleve i en krise og ekspandere i en optur.

Derfor fyrer chefen ikke efter ‘sidst ind – først ud’ princippet. HR chefen ved, at der skal gøres op med den forældede tankegang en gang for alle.

Uengagerede kollegiale ordninger
De kollegiale løsninger med fx nedsat arbejdstid for alle, for at undgå fyringer, kan sikkert være gode nok. Men det er de i realiteten sjældent.

De top motiverede medarbejdere kan ikke forstå, at den eller de medarbejdere, der altid hænger i bremsen og ikke præsterer, får lov til at blive, på bekostning af dem selv. Det er en klassisk situation, der får de dygtige, resultatorienterede medarbejdere til at søge væk, hen til en virksomhed som sætter pris på dem.

HR chefen ved, hvem der ikke trækker sin del af læsset og kan fyre de rigtige, uden det går ud over de forkerte.

Død over konfliktskyheden
En HR chef sørger naturligvis for, at alle medarbejdere ved præcis, hvor de står, når det kommer til deres præstationer på arbejdet.

Chefen er ikke bange for at give en skriftlig advarsel, hvis det er nødvendigt.

Problemer og utilfredshed henvises ikke bare til ledelsen, men håndteres naturligvis af HR chefen med det samme.

Belønner dygtige medarbejdere
HR chefen ved, at en belønning ikke behøver udmønte sig i en højere løn, når der ikke er råd.

Chefen kender sine medarbejdere og belønner de dygtige medarbejdere med nye arbejdsområder, mere ansvar, mere indflydelse, fleksibilitet i form af andre arbejdstider, hjemmearbejdspladser eller lignende.

HR chefen taler ikke kun med medarbejderne til den årlige MUS.

Kender sine medarbejdere
’En dygtig HR Chef kan både kende og lede op til 250 medarbejdere’, siger Ann Langballe Madsen, Organisationsudviklingschef i PBJ A/S.

HR chefen kender til medarbejdernes potentialer, evner og behov i hverdagen. Det kommer tifold tilbage på bundlinjen – og er simpelthen nødvendigt for at overleve i en krisetid.

 
Fik du læst:

Det siger din chef i virkeligheden...

Fem typer du ikke skal ansætte

Sådan gør du dig uundværlig på jobbet

Sådan slipper du af med en led stodder

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen