Berlingske Business

Her er landets 100 skarpeste erhvervstalenter

Torsdag
Overskrift
De nykårede talenter i den årlige Talent100-særudgave af Berlingske Nyhedsmagasin blev blandt andet mødt af et panel bestående af (fra venstre) Niels Thorup, adm. direktør for Falck i Norden, uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R), Christina Nielsen, vicekoncern­direktør i DLG og Kai Hammerich fra Korn Ferry. Torsdag eftermiddag mødtes hundrede af Danmarks største erhvervstalenter under 35 år. Anledningen var den tolvte kåring og udgivelse af Berlingske Business Magasins Talent 100-liste.
 
 
 
 
 
 

Torsdag eftermiddag mødtes hundrede af Danmarks største erhvervstalenter under 35 år. Anledningen var den tolvte kåring og udgivelse af Berlingske Business Magasins Talent 100-liste.

I showroomet hos Audi Gladsaxe er man vant til hestkræfter, men i går var husets indre endnu hurtigere end normalt. Bygningen dannede nemlig ramme om fejringen af Danmarks hundrede skarpeste erhvervstalenter anno 2015.

Kåringen finder sted i Berlingske Business Magasin, og i år er den tolvte af slagsen. Talenterne kommer fra vidt forskellige virksomheder og brancher, men alle er højst 35 år og udmærker sig særligt på deres felt. Og efter at være blevet indstillet, sorteret og udvalgt, kan de i nu finde et portræt af sig selv i den årlige Talent100-særudgave af nyhedsmagasinet.

Flere har da også allerede slået op og bladrer løs på siderne, mens toner af New Orleans-jazz blander sig med summende snak og klirren fra hvidvinsglas, sodavandsflasker og pindemadstallerkener.

24BUSTalentpix1.jpg

Forpligtet af talentet

Kort forinden – mens glassene endnu stod på rad og række – sad de mange lyse hoveder på samme vis bænket i det tilstødende, strømlinede konferencelokale.

Her kunne redaktørerne på Berlingske Business Magasin byde velkommen til et rekordstort antal fremmødte. Det samme gjorde en kort potpourri af de mange filmklip, som talenterne i ugens løb har indsendt til redaktionen.

Herefter tog Michael Pram Rasmussen scenen og ordet. Som bestyrelsesformand i A.P. Møller - Mærsk, Coloplast og Selmer Holding, der blandt andet ejer Audi, ønskede han de nykårede talenter tillykke.

»Det er særligt at se sig selv fremhævet som talent. Det skal I være glade og stolte over. I er ikke kommet hertil uden indsats, I har givet den en skalle,« sagde han, men fremhævede, at enhver medalje har to sider.

TV: Pram Rasmussen: Talent er ikke tabu

 

Til BM Business

Har man et særligt talent, er man også forpligtet til at efterleve det, var budskabet. Ikke langt ude i fremtiden, men her og nu.

»I tennis vinder man kun kampen, når man fokuserer på den næste bold frem for den sidste. Sådan er det også med ledelse. Men modsat tennis er ledelse en holdsport. Succesen kommer kun, når man kan dele den med andre,« sagde Michael Pram Rasmussen, der fremhævede, at ordene ikke kun gælder ledelse, men også andre resultater i erhvervslivet.

Lysten skal drive værket

Mens lokalets samlede hjernekraft fik temperaturen i lokalet til at stige, supplerede et panel bestående af blandt andre uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsens (R) og Michael Pram Rasmussens bevingede ord.

Fra både hende, Niels Thorup, adm. direktør for Falck i Norden, Christina Nielsen, vicekoncerndirektør i DLG og Kai Hammerich, headhunter og office managing director for Korn Ferry, var meldingen klar.

Camilla Klæstrup Møller, HR Business Partner, Western Europe for Dell.

At have talent handler om at turde tage ansvar for det og lade det drive sig – men også at være modig og turde erkende sine begrænsninger. Frem for alt er det lysten, der skal drive værket, og udviklingen stopper aldrig.

»Man skal udvikle sig hele livet. Den dag, det er godt nok, er man ikke længere et talent,« sagde Kai Hammerich, der understregede, at ansvaret for at forvalte sit talent i sidste ende er ens eget.

Med de råd er talenterne altså igen sluppet løs. Det jazzede band har smøget skjorteærmerne op, og de fleste tager en ekstra omgang i buffeten eller baren. Både fremtiden og forårsaftenen er lys endnu.

Løck

Løck

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen