Berlingske Business

Flere kvinder fravælger klassiske ingeniørfag

Flere kvinder fravælger klassiske ingeniørfag - 1
Foto:

Det går tilbage for civilingeniøruddannelser inden for elektro, bygning og produktion, hvor kvindernes andel er faldet til 12 procent. Bekymrende, siger Danfoss.

Der er malurt i bægeret midt i jublen over, at det øgede optag på ingeniøruddannelser i 2008. Dagen hvor sidste kvinde lukker og slukker på de klassiske civilingeniørretninger er nemlig kommet et skridt nærmere.

På landets civilingeniøruddannelser inden for elektro, bygning og produktion, er optaget af kvinder faldet med 41 procent. Kun 39 kvinder er optaget mod 66 i 2007. Det samlede optag er på 344, hvilket repræsenterer et fald på 13 procent.

Der er dog optaget én kvinde mere på de klassiske diplomingeniørretninger (bygning, elektro, maskin, produktion) i forhold til 2007, så i alt 48 kvinder påbegynder uddannelsen. Det samlede optag, der er på 320 personer, repræsenterer en stigning på fire procent.

Det viser beregninger på data for optag excl. standby fra Den koordinerede Tilmelding foretaget for medieprojektet ”Nærmest lykkelig i nørdland”, som Berlingske Business er mediesponsor for.

Det er SAS Institute, der udfører beregningerne for projektet, der har fokus på, hvad piger, erhvervsliv og samfund går glip af med kvindernes massive fravalg af de ”hårde uddannelser”.

Hos industrigiganten Danfoss i Nordborg vækker faldet på de klassiske retninger bekymring, selv om der er glæde over den øgede søgning til nyere kombi-retninger på ingeniørfronten.

”Vi har også brug for generalisterne, men vil man lave noget i verdensklasse, er man nødt til at have dybden med. Vi kan ikke undvære specialisterne. De genererer en ret stor del af vores værdi i sidste ende,” siger civilingeniør i datateknologi Asbjørn Leth Vonsild, teknologichef på området Automatic Control hos Danfoss, hvor der er fokus på mekaniske komponenter til køling, såsom magnetventiler.

I øvrigt viser beregningerne, at det generelle fald på i optaget (excl. standby), først og fremmest skyldes kvinderne. Faldet er på 9,1 procent, men kvindernes fald er på 10,6 procent. Kvindernes andel på de videregående uddannelser er faldet fra 61 procent til 60,5 procent.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen