Berlingske Business

Er du klog nok til et job hos Apple?

appppp
Apple er en eftertragede arbejdsplads, men det er svært at komme med på holdet. Foto:

Hvis man kommer til ansættelsessamtale hos Apple, har de en række standardspørgsmål, som man vil møde. Test dig selv, om du har det, der skal til for at få et at de eftertragtede job.

Apple er kendt for at være en udfordrende og spændende arbejdsgiver. Derfor er det ikke overraskende, at jobsamtalen kan hive tænder ud. Det er specielt de unge, der er helt pjattede med Apple. Når unge studerende bliver spurgt, hvor de ønsker at arbejde i fremtiden, scorer Apple højt.

Ligesom Google og andre store teknologivirksomheder stiller Apple tekniske spørgsmål baseret på ens erhvervserfaring, men man slipper heller ikke uden om udfordrende gåder, skriver Business Insider.

jobsamtale

Der er nogle hårde nødder at knække, når det kommer til de matematiske spørgsmål, men også de personlige spørgsmål, som egentlig er forholdsvis simple, kan få én til at svede. Her er nogle af de spørgsmål, som man skal besvare for at komme i betragtning til et job hos Apple.

jobsamtale?

De komplicerede

1. Der er tre bokse. Én med æbler, én med appelsiner og én blandet kasse med æbler og appelsiner. Men dét, der står på etiketterne, stemmer ikke overens med det, der er i kasserne. Du må åbne én kasse og uden at kigge i den, tager du et stykke frugt op. Kig på frugten, du har taget op, og placer så etiketterne korrekt.

2. Hvis du har to æg og ønsker at vide, hvor højt du kan slippe ægget fra uden at ødelægge det, hvordan vil du så gøre? Hvad er den optimale løsning?

3. Beskriv, så en otteårig kan forstå, hvad et modem er og kan?

4. Du har 100 mønter liggende på et bord, alle sammen har en for- og en bagside. Ti af dem har forsiden øverst, de sidste 90 har bagsiden øverst. Du kan ikke se, føle eller på andre måder finde ud af, hvad der er for- og bagside. Split mønterne i to lige store dele.

5. Du sætter et glas vand på en pladespiller og begynder at øge hastigheden. Hvad sker der? Vil glasset ryge af, vælte eller vil vandet plaske ud over det hele?

6. Hvor mange børn bliver født hver dag?

7. Hvordan vil du teste din yndlings app?

8. Hvordan vil du teste en brødrister?

9. Hvorfor skiftede Apple navn fra Apple Computers Incorporated til Apple Inc.?

10. Forestil dig, at en vred kunde har ventet tyve minutter på at få hjælp og skaber uro i butikken. Hun siger, at hun smutter hen i en Microsoft-butik og køber en anden computer. Hvordan løser du det?

11. En ældre herre ringer, han har en oldgammel computer. Nærmest en mursten. Hvad gør du?

12. Vis mig via rollespil, hvordan du vil vise en kunde, at du er villig til at hjælpe dem kun ved at bruge din stemme?

13. Hvad er det vigtigste: at løse kundens problemer eller skabe en god kundeoplevelse?

verden undergang

De personlige

1. Hvorfor er du her i dag?

2. Hvorfor skal vi ansætte dig?

3. Hvad vil du arbejde på ved dig selv, hvis vi ansætter dig?

4. Hvorfor vil du arbejde i Apple, og hvad vil du savne på din nuværende arbejdsplads?

5. Har du nogensinde været uenig i en leders beslutning, og hvordan tacklede du det? Giv et eksempel, og forklar, hvordan du afhjalp uenigheden, hvad resultatet blev, og hvordan personen ser på dig i dag?

6. Beskriv et interessant problem. Hvordan du vil løse det?

7. Fortæl om dine fiaskoer. Hvordan og hvad har du lært fra dem?

8. Fortæl om en ydmygende oplevelse.

9. Er du klog?

10. Hvilken dag er den bedste og værste, du har haft de sidste fire år?

11. Hvem er din bedste ven?

12. Fortæl om noget, du har gjort i dit liv, som du er særlig stolt af.

13. Beskriv dig selv, hvad begejstrer dig?

14. Du virker som et positivt menneske. Hvad kan gøre dig nedtrykt?

15. Hvad vil du gerne lave om fem år?

16. Er du kreativ? Hvad kan du tænke på, som er kreativt?

17. Hvad er din umiddelbare indskydelse, når du træder ind i en Apple-butik?

Jobsamtale

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen