Berlingske Business

CBS-uddannelse har åbnet verden for erhvervstalenter

GLOBE_business
GLOBE-holdet fotograferet i efteråret i Berlin. Privatfoto

GLOBE-uddannelsen på CBS samler de største talenter fra tre internationalt anerkendte erhvervsskoler. To tidligere studerende har brugt uddannelsen som springbræt til internationale erhvervskarrierer.

Mens Berlingske Business følger det nuværende kuld af CBS-studerende på det prestigefyldte GLOBE-talentprogram, kan andre tidligere studerende se tilbage på en studietid med internationalt udsyn, der har hjulpet dem mod karrierer i udlandet.

Det drejer sig blandt andet om Svenja Troll og Thomas Klinting, der blev optagede på et af de første GLOBE-hold, og som i dag gør karriere i henholdsvis England for Arla og for den danske afdeling af Boston Consulting Group.

For de to er der ingen tvivl om, at programmet har givet dem nogle færdigheder og oplevelser, der har bragt dem hen, hvor de er i dag.

27BUSGLOBE-talenter-og-Henr.jpg

»Forløbet dengang har virkelig hjulpet mig, især nu hvor jeg sidder i en international virksomhed. Jeg fik mulighed for at lære businessverden at kende i flere forskellige lande som Kina og USA, hvor vi jo studerede, men også lande som Japan og Bruxelles,« siger Svenja Troll, der i dag igen er i en internationalt turnusordning som trainee for et Arla Foods-talentprogram, der har bragt hende til Leeds i England, hvorfra hun snart skal videre til Tyskland.

Også Thomas Klinting, der i dag er at finde som associate consultant for Boston Consulting Group, mener, at opholdet i først Danmark og sidenhen Hong Kong og USA gav ham en række store oplevelser som både studerende og som person.

»Ud fra betragtningen om, at staten gerne vil have folk hurtigt igennem uddannelserne, så var det en fantastisk tid, da det gav et enormt stort udbytte. Inden for en normeret studietid havde vi både erfaring fra tre forskellige universiteter og en række studiejob. Jeg følte mig klar til at tage springet videre i uddannelsen og direkte ud i erhvervslivet, fordi jeg på så kort tid havde nået at opleve rigtig mange ting,« siger han fra en telefonlinje i Sydkorea, hvor han er på arbejdsopgave, da Berlingske taler med ham.

1


Engagementet og samværet med kinesere og amerikanere har givet Svenja Troll en helt ny kulturforståelse, forklarer hun.

Gruppearbejdet kunne til tider være vanskeligt, når hun som ekstrovert skandinav skulle indgå i samarbejde med de mere tilbageholdende kinesere.

»Man skulle lige lære at afkode folk og give dem lidt rum og luft til at tænke,« forklarer hun om oplevelsen, som har givet hende endnu mere mod på en international karriere, end hun havde da hun startede op.

»Det har helt sikkert gjort, at jeg har fået styrket et ønske om at få en international karriere. Det var også den vej, jeg ville på forhånd, men jeg blev i endnu højere grad bekræftet, at det er den vej, jeg gerne vil. Eksempelvis har jeg har udviklet en fascination for Asien, hvor jeg godt kan se mig selv arbejde. Det kunne jeg nok ikke for fem år siden. Det handler om, at jeg har fået styrket troen på, at jeg kan få succes i udlandet,« siger hun.

30BUSCBS-Karriere.jpg

I takt med at uddannelsen har fået nogle år at gå på og blevet mere og mere professionaliseret, er det begyndt at gå op for en række internationalt anerkendte virksomheder som konsulenthuse og investeringsbanker, at der er en væsentlig talentmasse at rekruttere fra.

Uddannelsens eksponering af de største virksomheder, som de studerende får lov til at møde på tætteste hånd, trækker en del af de studerende i en international retning. Det gælder også for Thomas Klinting.

»Jeg fik en dybere indsigt og en ekstra dimension til alle de elementer, der var i uddannelsen, som jeg nok ikke havde fået, hvis jeg var blevet hjemme i andedammen. Det var en dybde, der gjorde tingene mere interessante. Jeg blev bekræftet i, at det var den internationale vej og konsulentbranchen, jeg gerne ville,« siger han om mødet med internationale studerende fra øverste hylde, praktikophold i udlandet og mødet med store virksomheder, som alt sammen er en del af uddannelsen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen