Berlingske Business

Bliv bedre til dit arbejde: Tal pænt om dig selv og indtag magtposituren

boger
Et studie fra 2010 lavet af bl.a. den velanskrevne Harvardforsker Amy Cuddy, viser, at den måde, du står og bruger dine krops lange lemmer, også påvirker. Det kalder Amy Cuddy for power posture – altså magtpositurer. Foto:

Snak pænt til dig selv, og gør det til en vane - det gør dig bedre til at præstere og dit arbejde.

Vidste du, at hvis du taler positivt til dig selv, styrker det din opfattelse af dig selv, og det betyder, at du bliver meget bedre til dit arbejde?

Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse, som det respekterede tidsskrift Frontiers in Psychology står bag. De har fået 44.742 frivillige i alderen 16 til 19 år til at spille et online spil. Og imens de spillede skulle de først tale pænt til sig selv og sige; jeg slår min rekord næste gang. Anden gang de spillede, skulle de frivillige forestille sig, at de klarede spillet succesfuldt. Tredje og sidste gang skulle de planlægge, hvordan de opnår det ønskede resultet.

rine

Undersøgelsen viser, at du opnår de bedste resultater, når du snakker positivt til dig selv f.eks. ved at sige, det her kan jeg gøre meget bedre. Positive tanker og dermed en styrket selvopfattelse er karrierecoach Birgitte Baddagaard helt enig i har en effekt på din præstation. Du bliver simpelthen, hvad du tænker.

»Vi ved, at positiv psykologi har en dokumenteret effekt. Hvis du har et positivt udgangspunkt, stråler det ud af dig på en helt anden måde. Ved at tale pænt til sig selv, præsterer man bedre og man har lettere ved at opnå succes,« siger hun.

Dog understreger Birgitte Baadegaard, at det ikke er en mirakelkur.

Du sender også signaler med kroppen

Tanker er én side af sagen. Et studie fra 2010 lavet af bl.a. den velanskrevne Harvardforsker Amy Cuddy, viser, at den måde, du står og bruger dine krops lange lemmer, også påvirker. Det kalder Amy Cuddy for power posture – altså magtpositurer. Hun har været forbi TED Talks og fortælle om magtpositurer. Den video er blevet set mere end ti mio. gange på Youtube.

En magtpositur er, når du står med ret ryg, lidt mellemrum mellem benene og hænderne placeret i siden. Ved at stå eller sidde på en bestemt måde kan du styrke din performance og påvirke, hvordan dine omgivelser ser dig.

»For eksempel udskiller du efter at have stået eller siddet i en powerpositur mindre af stresshormonet Cortisol og mere testosteron – sidstnævnte er et hormon, der giver os mere risikovillighed og handleorientering,« forklarer Birgitte Baadegaard.

24BUSAnders-kristian-S-rens.jpg

Husk det, når du skal til jobsamtale, møde eller eksamen. Men vær opmærksom på, at det ikke er alle situationer, som kan håndtere en magtpositur under hele seancen.

»Til gengæld er det blevet bevist, at det er en rigtig god ide at stille sig i en powerpositur, før man skal præstere til en jobsamtale, en eksamen eller andet. Helt nøjagtig i to minutter - så er effekten optimal,« siger hun.

Dine omgivelser opfatter dig kort sagt mere stærk og positiv, hvis du både tænker positivt om dig selv og udstråler selvsikkerhed gennem dit kropssprog. Og det kan du endda selv gøre noget for at udstråle, også selv om du ikke føler dig kampklar til at starte med.

Så ret ryggen, klap dig selv på skulderen og giv dig selv en peptalk, næste gang du står overfor en opgave.

Difficult job interview

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen