Berlingske Business

Voldsom nedjustering fra Morsø Bank

Voldsom nedjustering fra Morsø Bank - 1
Foto:

Der er langt flere bomber i Sparekassen Spar Mors end Morsø Bank troede, da man i november 2008 overtog sparekassen. Det giver yderligere milliontab, der sammen med øgede betalinger til Det Private Beredskab vil føre til et samlet 2009-underskud på mellem 30 og 40 mio. kr. mod et forventet plus på 5 mio. kr.

Morsø Bank kommer officielt først med halvårsregnskab 11. august, men det står allerede klartt, at banken vil få et underskud i første halvår på 36,8 mio. kr. før skat.

Det vil presse bankens solvensprocent ned i 12,9 og kernekapitalprocenten helt ned i 6,5 pct. Lovens minimumskrav er en kernekapitalprocent på 4 pct., og den svage polstring betyder, at Morsø Bank skal låne endog rigtigt mange penge, relativt til bankens størrelse, fra Bankpakke 2, fordi kravet er at bankens kernekapital skal op på 12 pct.

Store tab på Sparekasse
I november overtog Morsø Bank den nødlidende Sparekassen Spar Mors, og der blev i den forbindelse foretaget store nedskrivninger på nødlidende udlån. Men det har vist sig ikke at være nok, og Morsø Bank er nu nødt til at foretage yderligere store nedskrivninger.

Det belaster bankens halvårsresultat med ikke mindre end 18 mio. kr., hvilket er meget for den relativt lille bank. Hertil kommer, at udgifterne til Det Private Beredskab alene i første halvår kommer til at koste banken 14,7 mio. kr.

Hidtil havde Morsø Bank forventet et overskud på 5 mio. kr. i 2009 før kursreguleringer og skat, men den forventning er nu ændret til et minus på mellem 30 og 40 mio. kr.

Banken vil ikke skyde på årsresultatet for kursreguleringer af egne værdipapirer, som i første halvår gav et plus på 5 mio. kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen