Berlingske Business

Vestfyns Bank nedjusterer i solidaritet

Det er ikke problemer med hverken drift eller indtjening, der ligger bag dagens nedjustering fra Vestfyns Bank.

Derimod er det sektorrelaterede nedskrivninger og udgifter til Det Private Beredskab der tynger en ellers "sund, solid og sober" bankdrift i det vestfynske påpeger direktør Arne Jakobsen over for RB-Børsen.

- Nedskrivningerne skyldes primært sektorrelaterede udgifter - til de tab, der er sket i branchen, og som vi er med til at betale, lyder det fra Arne Jakobsen peger på at de øvrige nedskrivninger følger de almindelige forventninger.

- Så indtægterne kører, som de skal, og forretningen kører, som den skal, siger bankdirektøren.

Vestfyns Bank føler sig trods indlånsoverskud og selvfinansiering nødsaget til at optræde solidarisk med branchen som helhed.

- Vi føler selv, vi driver en lille fornuftig bank, som har balance i tingene. Det vil vi fortsat bestræbe os på at gøre både hvad angår solvens, likviditet og udlånsprocent. Derfor er det ikke os der skriger højest på en ny bankpakke. Men vi mærker de "fynske forhold" indirekte, pointerer Arne Jacobsen.

Hvad angår en ny bankpakke, ser Vestfyns Bank frem til at se indholdet.

- Det kan give os nogen øgede muligheder for at lave forretning i forhold til det, vi magter, med de tal vi selv har. Men vi har ikke lukket udlånskassen i vores bank på nogen måde - vi låner fortsat penge ud, og det har vi gjort hele tiden, siger bankbossen, der peger på at udlånene er fundet via indlån.

- Derfor er vi ikke isoleret set haft de store behov for hverken bankpakke I eller II. Men i solidaritetens navn har vi bakket op om bankpakke I - det er vi simpelthen nødt til - eller ville vi blive udråbt som utroværdige, siger han og peger på det "kollektive pres" fra sektoren.

At Vestfyns Bank har stået som klassens duks uden likviditetsproblemer og uden udsigt til store tab, men alligevel skal medvirke til at betale regningen for andres "store armbevægelser", stiller Arne Jacobsen sig resignerende over for.

- Vi er kede af det på branchens vegne, men vi har også en forståelse for, at vi er nødt til værne om den finansielle stabilitet i landet. Men det er altid ærgeligt, siger han.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen