Berlingske Business
17:02ISS' store ordre trækker C20 op i pænt plus

Vestas tager duksepladsen på børsen

Det danske aktiemarked er som samlet front åbnet i positivt terræn for fjerde dag i træk - ganske som ventet. En positiv udvikling i USA og våbenhvilen mellem palæstinenserne og og israelerne i Gaza samt flotte tal fra HSBC's PMI-indeks for Kina, der røg over 50 for første gang i 13 måneder, løfter humøret.

Det danske C20-indeks er åbnet 0,4 pct. højere i 484,85.

På selskabssiden stjæler vindmølleproducenten Vestas atter rampelys, efter at selskabet nok engang har pustet til ilden i forhold til den eventuelle joint venture-aftale med japanske Mitsubishi Heavy Industries. Vestas bekræfter nu, at forhandlingerne fortsat kører, efter at en række analytikere er begyndt at så tvivl om, hvorvidt aftalen bliver til noget, og om der i stedet skal en kapitaludvidelse til for at få Vestas tilbage på ret køl.

- Jeg kan bekræfte, at forhandlinger fortsat er i live, siger Morten Albæk, kommunikations- og marketingdirektør hos Vestas, til Bloomberg News.

Vestas-aktien har tidligere været udsat for store udsving i forbindelse med historier vedrørende en aftale med det japanske selskab, og onsdag er ingen undtagelse. Vestas-aktien indtager toppen af C20-indekset med en stigning på 4,4 pct. til 25,49 kr. efter at være åbnet 5,8 pct. højere.

- Udtalelser omkring den mulige Mitsubishi-aftale plejer at kunne bevæge aktien, og det kan de også i dag, selv om der fortsat hænger en skygge over den grundet risikoen for, at Vestas må gennemføre en kapitaludvidelse, siger Ole Kjær Jensen.

Coloplast, hvis aktie har præsteret ganske solidt gennem hele 2012, har fået en positiv tilkendegivelse med på vejen fra britiske Barclays, der løfter sit kursmål for aktien til 1464 kr. fra tidligere 1300 kr., mens den positive anbefaling "outperform" fastholdes. Coloplast-aktien tager godt i mod tilkendegivelsen og stiger med 0,7 pct. til 1320 kr. fra start.

Auriga sætter nu tal på, hvad den tabte voldgiftssag i USA, der koster selskabet 91 mio. kr., betyder for de finansielle forventninger til hele 2012.

Efter at have indregnet regningen på 91 mio. kr., som bliver udgiftsført i fjerde kvartal, skærer Auriga toppen af forventningerne til selskabets drift i 2012. Selskabet ser nu et resultat af primær drift (EBIT) på 359-459 mio. kr. mod tidligere 450-550 mio. kr., mens EBITDA-marginen ses lande på "cirka 9 pct." mod tidligere "over 10 pct."

Forventningerne til de frie pengestrømme i Auriga ændres ikke for 2012, fordi kompensationen reelt først betales i første kvartal 2013 og derfor ikke er indregnet i indeværende regnskabsår. Pengestrømmene ventes fortsat at blive "positive" i 2012.

Auriga-aktien falder med 1,8 pct. til 78,50 kr. efter at være faldet med 3 pct. onsdag.

Carlsberg har fået nyt fra konkurrenten Sabmiller, der er verdens næststørste bryggeri målt på omsætning. Bryggeriet kom ud af sit forskudte første halvår stort set på linje med det ventede. Omsætningen landede på 17,5 mia. dollar i perioden mod en gennemsnitlig analytikerforventning på 17,8 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Driftsresultatet (EBITA) blev dog en spids over analytikernes forventningerne med 3,2 mia. dollar i første halvår mod ventet 3,1 mia. dollar. På bundlinjen leverede Sabmiller et justeret resultat per aktie på 1,18 dollar, hvilket var et løft fra 1,03 dollar per aktie i første halvår af 2011/12.

Carlsbergs B-aktie stiger med 0,4 pct. til 541 kr., mens Sabmiller stiger med omkring 4 pct. fra åbningen.

SAS får igen en smule opmærksomhed blandt sidepapirerne, efter at selskabet er fløjet med meget af den over den seneste uge på grund af de omfattende forhandlinger om en ny overenskomst. Berlingske Business skriver torsdag, at bestyrelsesformand i selskabet, Fritz Schur, overvejer at forlade sin taburet hos flyselskabet, når der er generalforsamling til foråret.

Han slår dog fast, at der ikke er truffet nogen beslutninger endnu.

- Jeg har ikke gjort mig nogen tanker om det endnu, men det vil jeg gøre i løbet af de kommende måneder, siger Fritz Schur, til avisen.

SAS-aktien stiger 1,6 pct. til 6,25 kr.

Solar har leveret regnskab for tredje kvartal, og her formåede selskabet at løfte sin omsætning betragteligt i tredje kvartal, men det var alligevel ikke nok til at forbedre driften sammenlignet med tredje kvartal sidste år.

Omsætningen landede på 403 mio. euro i tredje kvartal mod 353,3 mio. euro i samme kvartal af 2011, hvilket svarede til forventningerne, skriver Solar . Bag væksten på 14,1 pct. var den organiske vækst faktisk negativ - den faldt 1,6 pct. i absolutte tal, eller 0,1 pct. hvis man justerer for færre arbejdsdage i kvartalet i år, nævner Solar .

Driftsresultatet (EBITA) blev 12,8 mio. euro, hvilket var en tilbagegang fra 12,9 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år og "i den lave ende" af Solar s egne forventninger. Der blev realiseret omkostninger til udrulning af Solar 8000 på 1,1 mio. euro, lidt lavere end i samme kvartal sidste år. På bundlinjen var der et lidt bedre resultat før skat på 9,1 mio. euro mod 7,7 mio. euro i tredje kvartal i fjor.

Solar præciserer forventningerne til 2012 til en omsætning på 1710 mio. euro og et driftsresultat EBITA på cirka 44 mio. euro. Tidligere ventede selskabet en omsætning mellem 1660 og 1720 mio. euro og et driftsresultatet, EBITA, på 44-55 mio. euro.

For 2013 venter Solar en omsætning i intervallet 1720-1770 mio. euro og et driftsresultat EBITA i intervallet 42-51 mio. euro. Korrigeret for restruktureringsomkostninger på cirka 2 mio. euro samt omkostninger til udrulning af Solar 8000 på cirka 4 mio. euro vil det "normaliserede" EBITA lande på 48-57 mio. euro.

Samtidig har selskabet lanceret nye 2015-mål og ny strategi. Investorerne ser ud til at have taget meldingerne ilde op, og aktien sendes markant ned med 8,5 pct. til 298 kr.

Alm. Brand-koncernen kan konstatere, at bankforretningen fortsat bløder, men at skadeforsikringsforretningen samtidig stadig er ganske lukrativ. Banken leverede således fortsat et massivt underskud i tredje kvartal, mens skadeforsikringsdelen trak koncernens samlede resultat op.

Overskuddet efter skat for koncernen vendte således til et plus på 63 mio. kr. fra et underskud på 96 mio. kr. Combined ratio i skadesforsikringsdelen, der er udtryk for, hvor stor en del af præmieindtægterne, der udbetales i forsikringserstatninger, faldt til 80,2 fra 95,7 og var dermed stærkt medvirkende til at trække det samlede indtryk op.

Alm. Brand opjusterer forventningerne til hele 2012 og venter nu et koncernresultat for regnskabsåret 2012 før tab og nedskrivninger på 725 mio. kr. Det fremgår af koncernens regnskab for tredje kvartal. Tidligere var forventningen 575 mio. kr., og opjusteringen skyldes alene den gunstige skadesforsikringsdivision.

Resultatet for skadeforretningen i 2012 forventes således at blive ekstraordinært godt som følge af et positivt afløb, der forbedrer combined ratio i niveauet 3,5 point, ligesom få vejrligsskader og storskader forbedrer combined ratio i niveauet 2,5 point, skriver Alm. Brand i regnskabet.

Combined ratio i skadeforsikringen ventes nu omkring 86, fra tidligere 88,5, mens koncernens samlede omsætning ventes i niveauet 7 mia. kr.

Forventningerne til bankforretningen og livsforsikring fastholdes, så der fortsat ventes et resultat før tab og nedskrivninger på minus 50 mio. kr. i bankdelen og et overskud på 90 mio. kr. på den tilsvarende post i livsforsikring.

Alm. Brand-aktien har startet torsdagens handel 0,7 pct. lavere i 14,70 kr.

Andetsteds blandt sidepapirerne stiger med 9,1 pct. til 0,36 kr. efter et regnskab, hvor driften og bundlinjen ellers var hårdt ramt af en opbremsning i omsætningen. Forventningerne til hele året blev fastholdt.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen