Berlingske Business

Vestas endte som bundprop i rødt marked

Pengene strømmer ind i Vestas efter ekstraordinært år
Vestas-aktien endte med det største fald i eliteindekset på 9,1 pct. til 471,1 kr., mens C20 Cap-indekset samlet faldt 1,44 pct. til 958,68 Foto:

Det danske C20 Cap-indeks endte i minus tirsdag med Vestas i bunden forud for det amerikanske præsidentvalg, der bliver afgjort i løbet af natten til onsdag dansk tid.

En stor opjustering og bedre resultater end ventet i tredje kvartal var ikke nok til at holde Vestas-aktien oven vande tirsdag, efter selskabet leverede regnskab.

Investorerne begyndte at kigge fremad, fordi Vestas advarede om en opbremsning i aktivitetsniveauet på det amerikanske vindmøllemarked til næste år, efter at projektudviklerne med den femårige forlængelse af PTC-ordningen har fået bedre tid til at få gennemført de projekter, som de sikrer sig støtte til inden årsskiftet.

Vestas-aktien endte med det største fald i eliteindekset på 9,1 pct. til 471,1 kr., mens C20 Cap-indekset samlet faldt 1,44 pct. til 958,68

AR

I topregionen af indekset lå både Lundbeck og Carlsberg med en stigning på henholdsvis 2,4 pct. til 246,9 kr. og 1,4 pct. til 612,5 kr.

Uden selskabsspecifikke nyheder knyttet til medicinalaktien pegede Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, på, at der har været en pæn interesse for Lundbeck-aktien, efter at selskabet leverede regnskab i sidste uge.

Derudover vurderede han også, at fordi Carlsberg kommer med en salgsopdatering for tredje kvartal onsdag, kunne det være medvirkende til at presse aktien en smule op.

Uden for C20-indekset fik selskabet Bioporto godkendt et af sine produkter hos de europæiske patentmyndigheder (EPO).

Redegørelse finder mange syge Vestas-medarbejdere

Det er det såkaldte NGAL cutoff-patent, som er gået igennem nåleøjet hos patentmyndighederne.

Og det var ikke kun selskabets administrerende direktør Peter Mørch Eriksen, der glædede sig over godkendelsen. Markedet tog også godt imod nyheden og aktien steg 19,6 pct. til 1,77 kr.

MINDRE REGNSKABSVRIMMEL TIRSDAG

Blandt de øvrige selskaber på fondsbørsen kom der også regnskab fra Dong fra morgenstunden, der leverede et bedre tredje kvartal end ventet med et driftsoverskud på 4756 mio. kr.

Det dækker dog over en stor skuffelse i vindforretningen, en lille skuffelse i olieforretningen og en positiv engangspost i selskabets distributionsforretning som følge af genforhandling af en gaskøbskontrakt.

I forbindelse med regnskabet har Dong varslet, at det vil sælge sin olieforretning, da det ikke er et område, som energiselskabet vil satse på fremover.

Dong-aktien steg 0,8 pct. til 256 kr.

Dong sætter officielt olie- og gasbutikken til salg

Medicovirksomheden Ambu fremviste ligeledes regnskabstal tirsdag.

Ambu kom ud af regnskabsåret 2015/2016 med en omsætning på 2084 mio. kr. og en indtjening på 356 mio. kr., hvilket er en forbedring fra henholdsvis 1889 mio. kr. og 236 mio. kr. året før.

Aktien faldt 3,9 pct. til 305 kr.

Møns Bank opjusterede basisdriften for hele året, fremgik det af selskabets halvårsrapport tirsdag. Samlet venter banken nu en basisdrift på 35-40 mio. kr. mod tidligere 32-37 mio. kr., hvor nye kunder blandt andet ligger til grund for opjusteringen.

Aktien steg 6,1 pct. til 173 kr.

SOLID FREMGANG I KØBENHAVNS LUFTHAVNE

KBHL kunne i forbindelse med selskabets regnskab for årets første ni måneder notere sig en stigning i omsætningen på 9,8 pct., hvilket er på samme niveau som passagervæksten, mens resultatet før skat voksede 17,1 pct. til 1268,7 mio. kr.

Selskabets aktie steg 5,9 pct. til 4935 kr.

AaB fremlagde også regnskabstal tirsdag eftermiddag. I perioden, der dækker juli, august og september, realiserede AaB et underskud på 1,1 mio. kr., hvilket ifølge klubben svarer til forventningerne. Sammenlignet med tilsvarende periode sidste år er bundlinjen dermed dog røget fra plus i minus, idet AaB i tredje kvartal sidste år kunne notere et overskud på 0,4 mio. kr.

Lufthavn

AaBs aktie faldt 4,6 pct. til 0,25 kr.

Og som rosinen i pølseenden afrundede Hvidbjerg tirsdagens mindre regnskabsvrimmel med en opjustering for basisindtjeningen.

Banken venter nu en basisindtjening over 18 mio. kr., fremgår det af selskabets regnskab for tredje kvartal af 2016.

Hvidbjerg Bank-aktien steg 7,7 pct. til 46,3 kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen