Berlingske Business

Valuta

Valuta og valutakurser

På Business.dk får du en oversigt over aktuelle valutakurser, og du kan samtidig holde dig opdateret med seneste nyt om handel med valuta på danske og udenlandske valutamarkeder. Vi dækker alle væsentlige valutanyheder fra ind- og udland og giver dig analyser, anbefalinger, ekspertvurderinger og meget mere journalistisk indhold på vores mange forskellige platforme.

Se vores valutakurser i tabellen herover, eller download vores nyheds-app, og følg med live. Klik på de enkelte valutaenheder for at se uddybende information, eller gå på opdagelse i vores nyhedsartikler om valuta og valutakurser for at få relevant baggrundsinformation om den aktuelle situation på valutamarkedet.

Forstå oversigten over valutakurser

Valutakurserne i tabellen opdateres automatisk, så du løbende kan følge med i kursudviklingen. Navnet angiver de to valutaer, der sammenlignes. Eksempelvis angiver EURDKK henholdsvis euro og danske kroner, mens USD/JPY angiver henholdsvis amerikanske dollars og japanske yen.

Midterste kolonne viser den senest handlede valutakurs. Tallet er et udtryk for den mængde af sidstnævnte valuta, du skal betale for at få én enhed af førstnævnte valuta. EURDDK 7,4375 angiver således, at du skal betale 7,4375 danske kroner for én euro. Kolonnen til højre viser kursændringen i procent, dvs. forskellen mellem den senest handlede kurs og kursen ved lukketid på sidste handelsdag.

Værd at vide om valuta

Valuta er et system af penge, som er i almindelig brug, ofte afgrænset til et eller flere suveræne stater. Valuta er altså en pengeenhed, der kan anvendes som betalingsmiddel. Eksempler på valutaer er danske kroner (DKK), europæiske euro (EUR), britiske pund (GBP), amerikanske dollars (USD) og bitcoins (BTC). Valuta er ikke nødvendigvis fysiske enheder (mønter og sedler) men kan også være aktiver, der kun eksisterer digitalt.

Hvis en valuta falder i kurs, siger man, at valutaen er blevet svækket (eller devalueret, hvis man administrativt har besluttet at nedskrive værdien). Hvis en valuta stiger i kurs, siger man, at valutaen er blevet styrket. Valutakursen bestemmes som udgangspunkt af udbud og efterspørgsel på handelsmarkedet, men ofte foretages der politiske indgreb for at styre kursen. Eksempelvis har Danmark en fastkurspolitik over for euroen.

Vær opmærksom på, at ovenstående valutakurser og Nationalbankens valutakurser ikke repræsenterer den kurs, du får, hvis du veksler penge i banken eller hos et vekselbureau. Her vil du typisk få en dårligere kurs, fordi vekseleren har omkostninger forbundet med at veksle dine penge.

Berlingske Business

Berlingske Business er et alsidigt erhvervsunivers med nyheder, valutakurser, web-tv, billedserier, netværksaktiviteter og events. Vi har en journalistisk ambition om at give dig den nødvendige viden og indsigt, så du er i stand til at etablere de optimale økonomiske vilkår for dig og din virksomhed. Berlingske Business udkommer dagligt i Berlingske, og vi formidler desuden dagligt nyheder her på Business.dk og i vores Business.dk-app.

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen