Berlingske Business

Aktier: Snævre handelsintervaller índen rentemøde

USA-STOCKS/DOW
Arkivfoto: En renteforhøjelse er imødeset, idet der ifølge futuresmarkedet nu er omkring 94 pct.s sandsynlighed for en forhøjelse på 25 basispoint onsdag. Foto:

Der var ikke meget spræl i det amerikanske aktiemarked mandag, hvor investorernes hovedinteresse var at holde sig så langt væk fra investeringsbeslutninger som muligt inden onsdagens afslutning af de to dages lange pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank.

En renteforhøjelse er imødeset, idet der ifølge futuresmarkedet nu er omkring 94 pct.s sandsynlighed for en forhøjelse på 25 basispoint onsdag.

Samlet sluttede S&P 500-indekset med et lille plus på under 0,1 pct. til 2373,47. Det tunge Dow Jones-indeks faldt 0,1 pct. til 20.881,48, mens Nasdaq-papirerne steg 0,2 pct. til 5875,78.

Sidste fredags solide jobrapport synes at have banet vejen for en renteforhøjelse, og interessen samles derfor om antallet af ventede fremtidige forhøjelser. For trods fredages gode rapport, skuffede lønningerne fortsat trods en let positiv forøgelse.

»Ud over Feds melding onsdag er det svært at se, hvad der skal få investorerne til at foretage investeringsbeslutninger«, siger chefstrateg Paul Mendelsohn fra Windham Financial Services i Vermont til Reuters.

Handelen mandag var da også begrænset til et yderst snævert interval, og omsætningen lå et godt stykke under normalen.

De asiatiske aktiemarkeder er tirsdag morgen lige så tilbageholdende, som de amerikanske var mandag.

Investorerne synes handlingslammede, og de toneangivende amerikanske aktiefutures tirsdag morgen siver op mod 0,1 pct. i forhold til fredagens slutniveauer.

briantrump

OVERVÆGT AF POSITIVE SEGMENTER

Der var stigninger i 8 af de 11 undergrupper i S&P 500-indekset.

Bedst gik det råvareselskaberne, der på segmentbasis steg 0,3 pct. efterfulgt af de defensive forsyningskoncerner, der lukkede med et plus på 0,2 pct.

Nederst lå sundhedssektoren med et tab på 0,2 pct., mens segmentet »varige forbrugsgoder« lukkede med et minus på godt 0,1 pct.

Blandt selskaberne faldt Valeant Pharmaceuticals 9,3 pct. efter storinvestoren William Ackman, der har været selskabets største fortaler gennem to år med stigende aktiekurser, mandag sagde, at hans hedgefond har solgt hele beholdningen af Valeant-aktier.

Et andet af dagens samtaleemner var Intel, der bød 15,3 mia. dollar for Mobileye. Mobileye har udviklet et system, der advarer uopmærksomme bilister mod fodgængere på vejen og modkørende biler, og Intels bud svarer til en præmie på omkring 35 pct. i forhold til fredagens lukkekurs for Mobileye.

FILES-US-GERMANY-CURRENCY-TRUMP-TRADE-DIPLOMACY-POLITICS

»Intels køb af Mobileye er dagens historie. Vi synes, det er et ret godt træk«, siger Paul Mendelsohn.

Intel-aktien faldt 2,1 pct. fra start, mens Mobileye-aktien steg 28,2 pct.

Citrix Systems steg 6,8 pct. efter medieskriverier om, at cloud-services-selskabet har hyret rådgivere til at søge efter potentielle købere.

Casino-operatøren Wynn Resorts kan ifølge en ny analyse fra Morgan Stanley stå over for en markant forøgelse af selskabets markedsandel i Macau. Morgan Stanley gentog købsanbefalingen, og aktien steg 4,8 pct.

Olieselskaberne handledes generelt en anelse lavere gundet de fortsat lave oliepriser. Blandt andet Chevron faldt 1,3 pct.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen