Berlingske Business

USA: Udsigt til grøn åbning med banker i rødt fokus

US-MARKET-OPEN
Der er udsigt til en positiv åbning, når investorerne tager fat på dagens handel på ugens sidste dag på det amerikanske aktiemarked.  Foto:

Der er udsigt til en positiv åbning, når investorerne tager fat på dagens handel på ugens sidste dag på det amerikanske aktiemarked.

Lidt over en time før markedet åbner peger futures for de tre ledende indeks alle med lige omkring 0,1 pct.

S&P 500-indekset sluttede torsdagen 0,9 pct. højere, mens Dow Jones-indekset vandt 0,9 pct., og Nasdaq steg 1,4 pct. og sluttede dagen i rekord.

Fredag middag har de tre storbanker, JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo fremlagt regnskab for andet kvartal.

JPMorgan kunne rapportere om højere indtægter end ventet. Den ordinære indtjening blev på knap 28,4 mia. dollar mod ventet 27,3 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg. Analytikerne havde estimater i intervallet fra 26,76 mia. dollar til 27,84 mia. dollar.

Overskuddet per aktie blev 2,29 dollar og afkastet på egenkapitalen i kvartalet er opgjort til 14 pct. Der blev hensat til tab på kunder for 1,2 mia. dollar mod ventet knap 1,5 mia. dollar. Bankaktien falder 0,1 pct. i det amerikanske formarked.

Mere negativt ser det ud, hvis man kigger på Wells Fargo, der falder 3 pct. inden den egentlig handel med bankens aktier går i gang. Det gør den, efter banken i andet kvartal kan berette om en nettoindtægt på 5,2 mia. dollar mod et overskud i samme periode sidste år på 5,9 mia. dollar.

Det giver en indtjening per aktie på 0,98 dollar mod en indtjening på 1,08 dollar i andet kvartal sidste år og en forventning om 1,12 dollar per aktie.

Citigroup leverede et overskud per aktie i andet kvartal på 1,63 dollar per aktie eller samlet 4,5 mia. dollar mod ventet ifølge Bloomberg News 1,56 dollar. I andet kvartal sidste år var overskuddet 1,28 dollar eller 2,9 mia. dollar. Overskuddet blev hentet med baggrund i de samlede indtægter, der endte på 18,5 dollar mod 18,2 mia. dollar.

Indtægterne fra handel med rentebærende fordringer faldt 6 pct. til 3,08 mia. dollar mod ventet 3,16 mia. dollar. Det forklares med mere udfordrende markeder i kvartalet.

Indtægter fra handel med aktier steg 19 pct. til 864 mio. dollar. grundet den højere volatilitet i markedet.

Citigroup falder 1,2 pct., i formarkedet.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen