Berlingske Business

USA-aktier: Nasdaq-rekord trods afdæmpet handel

USA-STOCKS/
Arkivfoto: REUTERS/Lucas Jackson/Ritzau Scanpix. Foto:

Efter mandagens positive start på ugen var investorerne mere afdæmpede i tirsdagens handel på Wall Street-børsen i New York. Handlen var blandet, men de foregående dages positive fokus på teknologisektoren var intakt, hvilket sendte Nasdaq-indekset til alletiders rekordhøjde.

Det brede S&P 500-indeks klarede lige akkurat skærene efter endnu et sæt solide amerikanske økonomiske data, men banksektoren trak ned i takt med faldende renter på de amerikanske statspapirer, da investorer syntes at favorisere obligationer frem for defensive sektorer som forsyningsselskaber og forbrugerselskaber.

S&P 500-indekset lukkede tirsdag med en gevinst på under 0,1 pct. i 2748,80, mens Dow Jones-indekset faldt i samme størrelsesorden til 24.799,98.

Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset steg til gengæld 0,4 pct. og lukkede i rekorden 7637,86. Onsdag morgen er de tre store indeksfutures positive med omkring 0,1 pct.

Volatilitetsindekset VIX, der anses som en afspejling af investorernes tillid til markedet, faldt samtidig 0,34 point til 12,4, hvilket er tæt på det laveste niveau siden slutningen af januar. Omsætningen lå tæt på gennemsnittet med 6,6 mia. handlede aktier.

Aktiviteten i den amerikanske servicesektor accelererede i maj, og dataene pegede igen på en robust økonomisk vækst i andet kvartal, selv om importtold og et stramt arbejdsmarked fortsat udgør en risiko for udsigterne.

»Økonomien udgør fortsat et meget stærkt fundament for aktiemarkedet. Det, som bekymrer markedet i dag, er risikoen for en afmatning uden for USA,« siger handelschef Tracie Mcmillion fra Wells Fargo Investment Institute i North Carolina til Reuters.

Samtidig var der tegn på politisk stabilitet i Italien, efter at den nye regering vandt sin første tillidsafstemning i senatet.

»Investorer er bekymrede for en nedgang i væksten på vækstmarkederne og bekymrede over stabiliteten af den italienske regering. Tillidsafstemningen hjælper,« vurderer Tarcie Mcmillion.

TEKNOLOGI I FRONT

Nasdaq-rekorden blev til på basis af et boost fra Amazon.com, der med en stigning på 1,9 pct. sammen med en stigning på 0,8 pct. i Apple også var med til at trække det førende forbrugerindeks i S&P 500 op med 0,6 pct.

Blandt de øvrige store teknologiselskaber steg Twitter 5,1 pct., efter meddelelsen om at det sociale medie bliver optaget i S&P 500-indekset. Netflix steg 1,1 pct. på samme baggrund.

Bedste sektor i S&P-sammenhæng var råvarer, der med en stigning på 0,8 pct. distancerede sig fra det øvrige positive felt.

Finanssektoren havde det svært i et miljø med vigende renter på de amerikanske statspapirer, hvilket resulterede i, at sektoren måtte indkassere et tab på 0,4 pct.

Bank of America og Citibank faldt begge næsten 1 pct., da bankerne ofte reagerer i overensstemmelse med T-bond-renten, idet udsving i renterne påvirker sektorens overskud.

Den ringeste udvikling fandt sted i de defensive sektorer, forsynings- og ejendomssektoren. De to undergrupper faldt henholdsvis 0,7 pct. og 0,5 pct. og udgjorde dermed bundpropper i S&P 500.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen