Berlingske Business

Uro og nervøsitet lurer på dagens aktiemarked

Uro og nervøsitet lurer på dagens aktiemarked - 1
Foto:

Selvom futuremarkedet indikerer små stigninger, vil uroen og nervøsiteten lure.

Banksektoren er i søgelyset, efter at spekulationerne om en aktieemission er nødvendig for storbanken HSBC. På valutamarkederne er pundet i frit fald efter mandagens britiske bankpakke og uro i banksektoren. C20-indekset lukkede mandag 1,8 pct. lavere i 254,53, efter at stemningen vendte ved middagstid.

"De europæiske markeder inklusiv Danmark forventes igen at være under pres tirsdag. De amerikanske aktiemarkeder var lukket mandag, men de asiatiske aktier lukkede i minus. Nervøsiteten var til at få øje på blandt de europæiske finansaktier, som i gennemsnit faldt med mere end 8 pct. Og den nervøsitet forsvinder ikke lige med det samme. Olieprisen er faldet til under 35 dollar igen, og det kan smitte lidt positivt af på oliesensitive aktier," vurderer Head of Sales Trading, Mads H. Zink, fra Danske Bank over for RB-Børsen.

Bankerne: Banksektoren er fortsat i søgelyset, og efter mandagens dystre udsigter fra Royal Bank of Scotland er fokus tirsdag morgen rettet mod HSBC. En HSBC-storaktionær, Knight Vinke Asset Management, ser nødvendighed for, at HSBC skal hente kapital på markedet ved en aktieemission. HSBC afviser spekulationerne.

Danske Bank lukkede mandag 0,9 pct. lavere i kurs 57,8, mens Nordea lukkede 4,9 pct. lavere i kurs 31,3. Og det skete til trods for, at den danske regering med et bredt politisk mandat offentliggjorde bankpakke II.

Coloplast: Det markante pres på pundet kan smitte af på Coloplast-aktien, som har en stor eksponering mod det britiske marked.

Air France sænker forventninger
SAS: Den franske konkurrent Air France sænker tirsdag morgen sine forventninger til 2008/09, hvilket skyldes at tredje kvartal vil indbringe et driftstab. Air France pointerer, at selskabet stadig vil nå overskuddet i 2008/09, men at størrelsen vil afhænge den økonomiske udvikling. SAS endte mandag 2,8 pct. lavere i kurs 31,8.

GN Store Nord og William Demant: Den schweiziske konkurrent Sonova skriver tirsdag morgen på sin internetside, at selskabet lancerer høreapparatet Audeo Yes på Core platformen. Audeo Yes er verdens mindste trådløse høreapparat med en ekstern receiver. GN Store Nord lukkede mandag 6,3 pct. lavere i kurs 11,9, mens William Demant endte 0,8 pct. lavere i kurs 198,5.

Per Aarsleff: Danske Bank genoptog i mandagens sene handel dækningen af Per Aarsleff med en købsanbefaling. Trods rekordåret 2008 ventes selskabet via sin kraftige stigning i ordreindtaget at holde sig beskæftiget ved de omfattende investeringer i den danske transportinfrastruktur. Per Aarsleff endte mandag 2,3 pct. højere i kurs 424.

A.P. Møller - Mærsk: Danske Bank satte også fokus på A.P. Møller - Mærsk og gentog sin svagt positive akkumuler-anbefaling. Danske Bank hæftede sig ved, at containeraktiviteten i Hong Kongs havn (regionens fjerde største) i december er faldet til et nyt rekordlavt niveau og at faldet på årsbasis er accelereret i 2. halvår, og tallene ventes at vise en negativ tendens i 1. kvartal. A.P. Møller - Mærsk's B-aktie sluttede mandag 4,2 pct. lavere i kurs 27.700.

Alk-Abello-konkurrent får godkendt tablet
Alk-Abello: Den franske konkurrent Stallergenes har opnået godkendelse af sine Oralair tabletter mod græspollen til børn (5-17 år) på det vigtige tyske marked. Stallergenes opnåede tilbage i juni sidste år godkendelse af medikamentet til voksne. Stallergenes vil nu indlede en procedure for gensidig anerkendelse for registrering af produktet i Europa for både voksne og børn med Tyskland som referenceland. Alk-Abello lukkede mandag uændret i kurs 550.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen