Berlingske Business

Ugebrev: ISS på børsen igen i 2015

ISS_hovedkvarter_Business
I forrige uge blev Kronprins Frederik budt velkommen i ISS' nye hovedkvarter i Buddinge af bestyrelsesformand Lord Charles Allen (til venstre) og direktør Jeff Gravenhorst. Snart kan det være fondsbørsen, der byder ISS velkommen tilbage. Foto:

Meget tyder på, at ISS er relativt tæt på en børsnotering, hvor en del af provenuet dog må blive i selskabet, ligesom der var lagt op til ved den planlagte - men aflyste - børsnotering i 2011.

Det skriver Økonomisk Ugebrev.

»Groft sagt skal servicekoncernen nedbringe den nettorentebærende gæld med yderligere ti mia. kr., før den er er spiselig for nye investorer. Men det er næppe realistisk ved frasalg, hvorved der skal tages penge fra emissionsprovenuet for at nedbringe gælden,« skriver ugebrevet.

Den seneste melding fra selskabets ledelse er, at man fortsat arbejder efter en børsnotering, men at det ikke bliver i 2013.

»Derved er både 2014 og 2015 åbne muligheder,« konstaterer ugebrevet.

ISS har allerede de seneste år reduceret nettogælden ganske markant.

»Men gælden i forhold til driftsoverskuddet (rentebærende gæld/ EBITDA) er stadig meget høj i forhold til de børsnoterede konkurrenter, omkring 5-6 (alt efter opgørelsesmetode) mod højst 3,0-3,5 for konkurrenterne,« oplyser ugebrevet.

Selvom ISS de seneste år har solgt ikke-kerneaktiviteter for flere milliarder kroner samt styrket egenkapitalen ved at sælge en fjerdedel af aktiekapitalen til blandt andet Kirkbi, er der lang vej igen for at komme i mål gennem frasalg, viser Økonomisk Ugebrevs analyse af det netop aflagte Q3-regnskab, samt af ratings fra Moody's.

Analysen viser også, at den mest oplagte løsning er, at gældsnedbringelsen sker ved at lade en del af provenuet fra en snarlig børsnotering blive i selskabet.

»En værdiansættelse svarende til konkurrenternes vil give en moderat fortjeneste til kapitalfonden EQT. Men dog langt fra de traditionelle høje afkast, kapitalfondene normalt stiler efter,« vurderer ugebrevet.

De seneste års skuffende udvikling i lønsomheden kan ifølge ugebrevet være forklaringen på, at næsten hele bestyrelsen hen over sommeren er blevet udskiftet.

Servicekoncernens kapitalmæssige situation er fortsat anstrengt.

»Den aktuelle kreditrating hos Moodys er »B1« og »BB-« hos S&P, svarende til såkaldt junk bond-status,« oplyser ugebrevet, der fremhæver at de nære konkurrenter har markant stærkere kreditrating omkring »BBB«, hvilket er fem ratingtrin bedre end ISS-ratingen fra Moody's.

»Bundlinjen er, at ISS næppe på den korte bane kommer meget længere med at løfte lønsomheden, de fleste planlagte frasalg er gennemført, der er ikke plads til at gældsfinansiere nye opkøb, og aktiemarkederne er aktuelt meget gunstige. Meget peger derfor i retning af, at processen kan være meget langt fremme, og det bør bemærkes, at ledelsen tidligere har angivet 2015, som det sandsynlige år for en børsnotering,« konkluderer ugebrevet.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen