Berlingske Business

Ugebrev: Atlantic Petroleum befinder sig i svær overlevelseskamp

BRITAIN-ARGENTINA/FALKLANDS
Det færøske olieselskab Atlantic Petroleums søgen efter finansiering er nu blevet til en kamp for overlevelse, som blev besværet yderligere i sidste måned, da operatøren (Iona Energy) på det nu vigtigste aktiv. Foto:

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleums søgen efter finansiering er nu blevet til en kamp for overlevelse, som blev besværet yderligere i sidste måned, da operatøren (Iona Energy) på det nu vigtigste aktiv. Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

- Gældstyngede Iona havde ellers tidligere strikket en løsning sammen i forhold til oliefeltet Orlando, der ventes at nå first oil i sidste kvartal af 2016, oplyser ugebrevet.

Den strategiske gennemgang af forretningen, som bestyrelsen i Atlantic Petroleum igangsatte i august, har ikke udmøntet sig i noget konkret resultat hen over efteråret, konstaterer ugebrevet, og tilføjer, at overlevelseskampen i forvejen er besværet af den vedvarende lave oliepris, som blandt har medført:

1) en overflod af sælgere af olieaktiver og "købers marked"

2) store budgetnedskæringer hos olieselskaberne.

3) de producerende felter sluger cash i stedet for at generere cash

BRITAIN OCEAN GUARDIAN

Særligt problemet omkring punkt 3 er ifølge ugebrevet brudt ud i lys lue, da Atlantic i produktionsopdateringen for november meddelte, at man er gået i "default" i forhold til de producerende felter Blackbird og Ettrick.

- Det betyder i praksis, at Atlantic er stoppet med at indbetale til partnerskabet, forklarer ugebrevet og tilføjer:

- Samtidig er man nu i gang med at forhandle en løsning på plads omkring Atlantics udtræden af de felter, som først er cash flow positive fra selve driften ved en oliepris over 50 dollar/tønde.

Vigtigst er dog Orlando-projektet.

- En fortsættelse af Orlando er alfa og omega i forhold til Atlantics fremtid, da det projekt p.t. er det eneste, som ser rentabelt ud med de nuværende oliepriser. Og det vil endda kræve en investering på op imod 200 mio. kr. fra Atlantic i 2016 frem til first oil.

ARGENTINA FALKLANDS

Det store spørgsmål er nu, om der er noget af værdi tilbage i Atlantic Petroleum.

Ugebrevet oplyser, at der selv efter nedskrivninger af de producerende aktiver til 0 er en egenkapital på 315 mio. kr. svarende til 85 kr/aktie.

Men den skal justeres yderligere.

- Kigger vi lidt nærmere på balancen kan vi dog nemt fjerne ca. 200 mio. kr. i primært immaterielle aktiver, som relaterer sig til eftersøgningsaktiver, sekundært goodwill i forbindelse med tidligere virksomhedsopkøb, skriver ugebrevet.

Så er værdien nede på omkring 31 kr./aktie.

BRITAIN-ARGENTINA/FALKLANDS

- Orlando alene kan afgøre selskabets fremtid på den værdimæssige side. Derefter følger endnu et problem omkring likviditeten, for der kræves stadig en betydelig investering frem til first oil nåes, konstaterer ugebrevet.

En afklaring af Orlando er med topchefen for Atlantic Petroleum Ben Arabos ord et spørgsmål om dage eller få uger, førend aktionærerne får svar på om de skal fejre jul med små eller ingen julegaver.

- Meget tyder i øjeblikket på, at det bliver særdeles små julegaver, og det bør gentages, at risikoen i Atlantic Petroleum er ekstrem høj p.t. og at en investering i udgangspunktet må frarådes, konkluderer ugebrevet.

Atlantic Petroleum lukkede fredag 1,1 pct. højere i 9,30 kr.

 

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen