Berlingske Business

Udvis tålmodighed før større investeringer

Markedskommentar. Det er sandsynligt, at det aktuelle sommerferierally i specielt bankaktier er en midlertidig reaktion, og at eksperternes bekymring med hensyn til andet halvår af 2009 vil slå igennem på aktiekurserne i løbet af efteråret

De seneste par uger har vi oplevet et lille sommerferierally på aktiemarkedet, og det kan undre, eftersom vi samtidig har oplevet flere og flere eksperter nedtone forventningerne til resten af året. Både med hensyn til de økonomiske resultater i diverse børsnoterede selskaber og med hensyn til aktiekursernes udvikling.

Bølgende marked

Når man tager den forholdsvis beskedne omsætning på børsen i betragtning, trækker det i retning af en vis skepsis med hensyn til holdbarheden af de nævnte kursstigninger.

Det er specielt finans- aktierne, som har løftet børsen, og eftersom netop finanssektoren har været ekstremt hårdt ramt af kursfald, sidder man med fornemmelsen af, at der stadig er gang i den korrektion, som startede for flere måneder siden.

Aktiemarkedet bevæger sig altid i bølger, og eftersom den nedadgående bølge, som finanssektoren har været ramt af i lang tid, var meget kraftig, er det kun naturligt, at den afløses af en kraftig opadgående bevægelse. Men selv om stigningen har været kraftig, kan der udmærket være tale om midlertidig reaktion på det foregående fald.

Denne sammenhæng er vigtig, da den forklarer den tilsyneladende modsætning mellem eksperternes budskaber og aktiekursernes bevægelse, som vi nævnte indledningsvis.

Grund til bekymring

Hos Aktieugebrevet anser vi det for ganske sandsynligt, at det aktuelle sommerferierally i specielt bankaktier er en sådan midlertidig reaktion, og at eksperternes bekymring med hensyn til andet halvår af 2009 vil slå igennem i løbet af efteråret.

Der bliver næppe tale om et kollaps af samme størrelse, som vi oplevede i fjor, men mindre end det kan også blive en særdeles bekostelig affære for investorerne, hvis de baserer deres aktieindkøb på de seneste ugers optimisme.

Vi anbefaler derfor, at man er tålmodig og afventer halvårsregnskaberne, før man beslutter sig for større investeringer. Der bliver højst sandsynligt tale om elendige regnskaber for en hel række selskaber, når der sammenlignes med resultatet på samme tidspunkt i fjor.

www.aktieugebrevet.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen