Berlingske Business

Udsigt til moderate aktiestigninger

Udsigt til moderate aktiestigninger - 1
Foto:

Det er fortsat regnskabssæsonen, som driver de globale finansmarkeder, og investorerne afventer nyt fra denne kant.

C20-indekset lukkede tirsdag 1,8 pct. højere i 301,05. Novo Nordisk vil være opmærksom på onsdagens tal fra konkurrenten Eli Lilly, mens Eli Lilly's samarbejdspartner Amylin har fremlagt sit regnskab.

"Vi venter små stigninger i omegnen af 0,25 pct., og at markedet fortsat har positivt momentum efter de seneste regnskaber. Det er regnskabssæsonen, som driver markedet, og vi afventer nu regnskabet fra den amerikanske Novo-konkurrent Eli Lilly, mens den amerikanske storbank Morgan Stanley også vil tiltrække opmærksomhed med sit regnskab inden åbningstid. Morgan Stanleys regnskab kan blive afgørende for markedets retning," vurderer aktiehandler Tina Ammitzbøll fra Jyske bank over for RB-Børsen.

Novo Nordisk: Eli Lilly's samarbejdspartner Amylin har fremlagt regnskab efter tirsdagens lukketid, og her viste det sig, at Amylin har fået færre indtægter fra Byetta på 175,1 mio. dollar i kvartalet, hvilket dog er bedre end de ventede 166 mio. dollar. Amylin's samlede omsætning faldt 6 pct. til 209,4 mio. dollar i kvartalet, mens tabet blev reduceret til 62,4 mio. dollar fra minus 66,6 mio. dollar, hvilket skyldes omkostningsreduktioner. Amylin faldt knap 5 pct. i efter-markedet. Novo Nordisk lukkede tirsdag 0,7 pct. højere i kurs 298.

Lundbeck: Medicinalkoncernen har indgået en aftale med det franske medicinalselskab BioAlliance Pharma om fælles markedsføring i Frankrig af antidepressionsmidlet Seroplex. Det oplyser det franske selskab i en meddelelse tirsdag aften. Lundbeck endte tirsdag 0,2 pct. højere i kurs 105,5.

Vestas: USA er udset til hovedrollen som redningsplanke for Vestas i et turbulent 2009-marked. I USA ser vindmøllebranchen dog sort på fremtiden. En ny energipakke er tandløs, lyder kritikken. Det skriver Jyllands-Posten onsdag. Vestas lukkede 0,5 pct. lavere i kurs 386.

Nordea: I kølvandet på regnskabet fra Nordea skriver Børsen, at det er med skepsis, at bankanalytikere og konkurrenter tager imod tallene. De undrer sig over, at Nordea ikke skulle nedskrive mere på sine udlån. Tirsdagens positive regnskab fra Nordea blev kvitteret med en 1,4 pct.'s stigning til kurs 44,3.

I banksektoren afventes eftermiddagens regnskab fra amerikanske Morgan Stanley. Tidligere har amerikanske Goldman Sachs og Citigroup været med til at øge forventningerne til bankregnskaberne med deres overraskende positive regnskaber.

SAS: Fyrede danske medarbejdere og en udflytning af job fra Københavns Lufthavn til Stockholm. Det er det dystre scenarie for kriseramte SAS. Det frygter i hvert fald det danske personale i det skandinaviske luftfartsselskab, efter at forhandlinger om en spareplan er brudt sammen. Nu sender en samlet gruppe af fagorganisationer et nødråb til politikerne på Christiansborg. RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen