Berlingske Business

Torsdagens obligationer: Udsigt til svagt stigende renter

NORDEA-FINLAND/
FILE PHOTO: Nordea Campus of Nordea Bank is pictured in Helsinki, Finland, October 26, 2017. LEHTIKUVA/Vesa Moilanen/via REUTERS/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. FINLAND OUT.NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FINLAND. Foto:

Der er udsigt til, at renten fortsat vil kravle op, når handlen åbner torsdag. Det ventes primært at ske på ryggen af onsdagens udmeldinger fra ECB og andre centralbanker. Desuden er der et lille efterslæb til den amerikanske renteudvikling.

Renten på den toneangivende danske statsobligation steg med 4 basispoint til 0,47 pct. onsdag. Tro på at ECB er ved vejs ende med den lempelige pengepolitik, var forklaringen.

Den lange amerikanske rente, målt på den tiårige statsobligation, T-bonden, steg 5 basispoint til 2,97 pct., hvilket var 1 basispoint mere, end da det danske marked lukkede. Niveauet holder torsdag morgen i Tokyo.

ECB's cheføkonom, Peter Praet, der er tæt allieret med centralbankchef Mario Draghi, udtalte onsdag, at markedets forventninger om en afslutning af opkøbsprogrammet ved udgangen af 2018 er plausible. I øjeblikket står programmet, der er på 30 mia. euro om måneden, til at udløbe i september, men der kan allerede ved ECBs møde 14. juni blive taget stilling til, hvordan det skal afvikles. Samlet er der indtil videre pumpet 2400 mia. euro ud i programmet.

»Det er lidt imod vores forventninger, som senest er blevet rykket en smule længere ud i lyset af svagere makromomentum og den politiske uro i Italien,« oplyser seniorstrateg i Nordea Andreas Østerheden.

Også den tyske centralbankchef og medlem af ECB's Styrelsesråd, Jens Weidmann, sagde, at det er sandsynligt, at ECB afvikler sit obligationsopkøbsprogram inden udgangen af indeværende år. Den hollandske centralbankchef, Klaas Knot, bakkede op, da han udtalte, at der ikke var grund til at fortsætte det kvantitative lempelsesprogram.

NØGLETALSFATTIG DAG

Der er ikke tunge tal på nøgletalsagendaen torsdag, men det ugentlige tal for amerikanere, der for første gang stiller sig op i arbejdsløshedskøen - nytilmeldte ledige - offentliggøres kl. 14.30. Det ventes ifølge estimater fra Bloomberg at vise 220.000 - stort set som de 221.000, der var tallet i forrige uge.

Inden de lander på handelsbordene kommer der kl. 8 tal for de tyske fabriksordrer i april. De ventes at vise en stigning på månedsbasis på 0,8 pct. efter et fald på 0,9 pct. i marts.

Kl. 11 kommer der den endelige opgørelse af BNP for første kvartal fra eurozonen. Den ventes uændret af vise 0,4 pct. på kvartalsbasis.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen