Berlingske Business

Torsdagens obl.: Svage nøgletal satte dagsordnen

Det blev til obligationskursstigninger og rentefald, efter at investorerne fik en ny bølge af svage nøgletal, hvor især opgørelsen over varige forbrugsgoder og salget af nyopførte boliger skar i øjnene. Det gødede jorden for de økonomiske bekymringer på obligationsmarkedet, men det lagde også pres på aktiemarkedet.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede torsdag 0,38 point højere i kurs 101,17 med en effektiv rente på 3,86 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 89,32 med en effektiv rente på 5,20 pct.

Det blev til en grim overraskelse fra opgørelsen over varige forbrugsgoder (eksklusiv transportkomponenten), som faldt 3,6 pct. i december, mens novembers fremgang på 1,2 pct. blev nedrevideret til et fald på 1,7 pct. Analytikerne havde ventet et fald på 3,6 pct. i december.

Salget af nyopførte boliger dykkede grimt med 14,7 pct. i december, efter at novembers tal blev nedrevideret til et fald på 4,4 pct. fra et fald på 2,9 pct. Det øger bekymringerne om situationen i det nedsmeltede boligmarked.

Den amerikanske arbejdsløshedsopgørelse for sidste uge var lidt skuffende, da 588.000 ansøgninger til understøttelse blev sendt ind. I forrige uge blev tallene revideret til 585.000 anmodninger fra tidligere 575.000.

- Den seneste tid har der været en krig mellem spekulationerne om et overudbud af obligationer grundet finansieringen af hjælpepakker og bekymringerne for de svage nøgletal. Torsdag blev det nøgletallene, som vandt kampen, sagde cheføkonom Jes Asmussen fra Handelsbanken til RB-Børsen.

Onsdag formiddag kom der forbrugerpriserne fra en række tyske delstater, som viste store fald i januar sammenlignet med december. Delstaten Sachsen viste et fald på 0,5 pct. i januar sammenlignet med en stigning på 0,3 pct. i december, mens Hessen faldt 0,3 pct. i januar i forhold til en stigning på 0,4 pct. i december. Forbrugerpriserne i delstaten Bayern viste et fald på 0,3 pct. i januar i forhold til en stigning på 0,4 pct. i december.

Nu afventer investorerne fredagens BNP-opgørelse for 4. kvartal, og analytikerne venter at se grimme tal med et grimt fald på 5,5 pct. efter tilbagegangen på 0,5 pct. i 3. kvartal.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen