Berlingske Business

Torsdagens obl.: Afventer amerikansk jobrapport

Renterne endte med fald, og dermed blev formiddagens udvikling vendt. Nervøsitet havde overtaget med virksomhedsnedjusteringer og uensartede nøgletal. Den britiske centralbank var aktuel med en rentesænkning, hvilket var ventet. Nu er fokus rettet mod fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport for december, som er ugens højdepunkt på makrosiden.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, lukkede torsdag 0,48 point højere i kurs 104,33 med en effektiv rente på 3,41 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,23 point lavere i kurs 92,00 med en effektiv rente på 4,90 pct.

Efter onsdagens skuffende APD jobindikator blev det til en positiv overraskelse fra den ugentlige job-rapport - Jobless Claims. Den viste, at de ugentlige ansøgninger til understøttelse dykkede til 467.000 fra 491.000. Økonomerne havde ventet en stigning til 545.000.

- Det var en positiv Jobless Claims, men man skal også bemærke, at opgørelsen er over en uge med flere helligdage, sagde chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea til RB-Børsen.

Aktiemarkederne var præget af nye nedjusteringer, hvilket kom fra den amerikanske gigant Wal-Mart og torsdag morgen fra kinesiske Lenovo. Det skabte uro, hvilket understøttede obligationskurserne.

Eurostat var torsdag formiddag aktuel med erhvervstillidsbarometeret, som dækker både industrien og servicesektoren. Barometeret viste et kraftigt fald til 67,1 i december fra 74,9. Analytikerne havde ventet et mindre fald til 71,8 i december. Forbrugertilliden for eurozonen blev banket ned til et historisk lavpunkt, da det faldt minus 30 fra minus 25. Analytikerne havde ventet et fald til minus 26.

Bank of England sænkede renten til 1,5 pct. fra 2,0 pct. Centralbanken vurderede, at presset på tilgængeligheden af lån er yderligere strammet til, og der er behov for yderligere tiltag.

Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 4/32 point højere i kurs 111 1/32 med en effektiv rente på 2,48 pct. Euroen blev styrket lidt mod dollaren og ved dansk lukketid kostede en euro 1,3725 dollar.

Nu er fokus rettet mod fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport for december, som fremlægges kl. 14.30. chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen venter, at den vil vise et jobtab på 500.000 i december, efter at der blev tabt 533.000 i november.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen