Berlingske Business

Torsdagens aktier: GN suser op efter bedre end ventet præstation i Audio

TIMEWARNER-M&A/AT&T
GN Store Nord stiger helt til tops i et svagt negativt eliteindeks, efter at selskabets headsetdivisionen, GN Audio, igen har løftet forventningerne til hele året. Sidste gang det skete, var ved regnskabet for første kvartal i maj. Foto:

GN Store Nord stiger helt til tops i et svagt negativt eliteindeks, efter at selskabets headsetdivisionen, GN Audio, igen har løftet forventningerne til hele året. Sidste gang det skete, var ved regnskabet for første kvartal i maj.

Aktien stiger med 8,1 pct. til 271,20 kr. i de første handler torsdag morgen.

Selskabet har løftet forventningerne i GN Audio til en organisk omsætning på »op til« 15 pct., hvor der tidligere var forventet »omkring« 9 pct. Også forventningerne til EBITA-marginen i divisionen er løftet til "mere end" 18 pct. fra »mere end« 17 pct. Selskabet oplyser, at alle andre forventningsparametre er fastholdt.

»Det er en overordentlig stor styrke, som Audio viser - og det overgår mine egne forventninger til divisionen, der ellers ligger i den høje ende af konsensus,« siger Morten Larsen, analytiker i ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Samlet falder C25-indekset med 0,1 pct. til 1124,2 torsdag morgen.

ØRSTED OG PANDORA SOM BUNDPROPPER

I den anden ende af C25 ligger Pandora og Ørsted med fald på henholdsvis 1,7 pct. til 509,40 kr. og 1,2 pct. til 362,40 kr.

Mens der ikke er selskabsspecifikke nyheder fremme om Pandora, så er energikoncernen Ørsted igen blevet fravalgt i forbindelse med et amerikansk udbud på havvind. Denne gang er det staten Connecticut, der onsdag aften kunne annoncere, at amerikanske Deepwater Wind i stedet er løbet med sejren.

Ørsted ser ellers det amerikanske marked som vigtigt - men det har været et vanskeligere marked at få hul på. Ørsted er nemlig også blevet forevist til sidelinjen ved annonceringen af resultaterne i Massachusetts og Rhode Island, som kom i slutningen af maj.

»Man kunne godt forestille sig en lille skuffelse fra investorerne i dag, fordi der selvfølgelig var et spinkelt håb om, at Ørsted kunne få en mulighed i Connecticut og blive blandt de første i USA, men jeg tror, at langt de fleste investorer havde afskrevet det her projekt,« siger Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans torsdag morgen, inden fondsbørsen åbnede.

ØRSTED SER FORTSAT MULIGHEDER I USA

Heller ikke for Ørsted kom fravalget som en overraskelse, slår Martin Neubert, der er direktør for havvind hos Ørsted, fast i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

Onsdagens afgørelse betyder ikke, at Ørsted har opgivet det amerikanske marked, og selskabet ser fortsat flere muligheder, som kan være med til at give det et godt fodfæste i landet.

»Vi fortsætter vores stærke engagement på det amerikanske marked, der rummer betydelige langsigtede vækstmuligheder for os,« siger Martin Neubert i kommentaren.

Det overordnede tema torsdag er rentemødet i Den Europæiske Centralbank i eftermiddag. Renten vil der efter al sandsynlighed ikke blive rørt ved - derimod samler fokus sig om eftermiddagens pressemøde med centralbankchef Mario Draghi og centralbankens opkøbsprogram af statsobligationer.

ANALYTIKER- OG AVISNYT

William Demant ligger med i toppen torsdag morgen, efter at selskabet har fået løftet kursmålet med 33 pct. af det tyske finanshus Mainfirst til 230 kr. fra 174 kr., viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen er stadig »neutral«.

Høreapparatselskabet holdt kapitalmarkedsdag i London tirsdag, hvor der ikke kom meget nyt frem, men selskabet ytrede blandt andet en målsætning om at øge sin langsigtede markedsandel til 30 pct.

William Demant-aktien stiger med 1,5 pct. til 256,60 kr.

Jyllands-Posten kan i dagens avis berette, at Carlsberg kæmper i Tyskland for at undvige en bøde på 462 mio. kr. i en kartelsag. Bryggeriet bygger ankesagen på nye beviser, som omfatter en faktura fra et møde blandt bryggerichefer.

Ifølge avisen har Carlsberg ikke sat penge af til at dække bøden.

Aktien falder med 0,1 pct. til 734,40 kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen