Berlingske Business

Tirsdagens aktier: Høreapparatselskaber førte an i C20-comeback

Høreapparatselskaberne GN Store Nord og William Demant Holding havde hele tirsdag fremgang i C20 Cap-indekset, der fik comeback oven på mandagens fald.

Comebacket kom dog ikke uden en vis form for slinger. Det danske eliteindeks lagde nemlig for dagen med en stigning på 1,3 pct. for ved middagstid at ligge til et fald på 0,2 pct. og slutteligt at lukke med et løft på 0,9 pct. i 1031,30.

- Man kan roligt sige, at der er noget usikkerhed omkring, hvad der sker ude i verden. Det kinesiske aktiemarked er eksempelvis faldet kraftigt. Det sætter selvfølgelig nogle advarselssignaler mod investorerne, siger Michael Borre, der er chefaktiespecialist i Nordea, til Ritzau Finans.

- Men det er givet vis også i situationer som denne, at der er gode købsmuligheder, tilføjer han.

Den generelt set omskiftelige stemning lod dog ikke til at influere det danske eliteindeks' to høreapparatselskaber, som hele dagen lå i plus. Medgangen for dem kom, efter at JPMorgan havde haft de to koncerner under luppen.

GN fik løftet kursmålet til 182 kr. fra 149 kr. med fastholdt anbefaling på "overvægt", mens kollegaen WDH fik hævet kursmålet med 190 kr. til 704 kr. med en forsat anbefaling på "neutral" af det amerikanske finanshus.

GN-aktien steg med 2,3 pct. til 125,20 kr., mens WDH-aktien gik 2 pct. frem til 653,50 kr.

Novo Nordisk var sidst på dagen også kraftigt medvirkende til, at C20 blev trukket tilbage i plus. Fremgangen kom kort efter, at det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly, der konkurrerer med danske Novo Nordisk på markedet for diabetesbehandling, præsenterede nogle lidt skuffende forventninger til 2016.

På toplinjen venter Eli Lilly nu en omsætning på 20,2-20,7 mia. dollar i 2016, mens analytikernes prognose lød på 21,4 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

- Eli Lilly bliver ramt af den stigende dollarkurs, der er det lige modsat for Novo, forklarer Michael Borre, der dog ikke mener, at Eli Lillys udmelding behøver have nogen direkte betydning for Novo Nordisk.

Novo-aktien steg imidlertid med 2,6 pct. til 404,20 kr.

Også A.P. Møller Mærsks aktier var blandt den majoritet af de danske elitepapirer, som steg tirsdag.

Efter at containerrederierne med virkning fra årsskiftet delvist lykkedes med at få presset de varslede rateforhøjelser igennem over for kunderne, så forsøger verdens tredjestørste containerrederi, CMA CGM, sig med endnu en rateforhøjelse per 15. januar 2016. Fra alle asiatiske havne til alle nordeuropæiske havne hæves raterne med 500 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Spotraterne på containerfragt mellem Asien og Europa steg i sidste uge med 659 dollar til samlet 1232 dollar per teu. Dermed lader godt halvdelen af den varslede ratestigning på 1200 dollar per teu fra blandt andet Maersk Line og tyske Hapag-Lloyd til at have slået igennem.

- Vi holder lidt øje med Mærsk i øjeblikket, som vi ser lykkedes med ratestigninger i et ikke uanseligt omfang. Det er for os et vidnesbyrd om, at der her i sæsonen op til det kinesiske nytår er relativt lukrative forhold for udbyderne. Vi tror, det lægger op til noget godt for Maersk Line i den kommende periode, siger Kim Sejdelin Christensen, aktiehandler i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Konglomeratet bekræftede desuden tirsdag over for Ritzau Finans, at det har indledt forhandlinger med den iranske regering om potentiel udvikling af en stribe oliefelter i Iran.

Mærsks B-aktie hævedes med 0,6 pct. til 8940 kr.

Bryggeriet Carlsberg indgik på årets anden handelsdag en aftale om at afhænde Danish Malting Group til finske Viking Malt. Danish Malting Group driver tre maltfabrikker - en i Danmark og to i Polen. Carlsberg-aktien steg 1,3 pct. til 610 kr.

Blandt de eliteaktier, der tirsdag havde en mindre god dag , var ingeniørkoncernen FLSmidth med et fald på 2,2 pct. til 223,90 kr.

- Der er en del mæglere, der mandag kom med varselstegn fra nogle af deres konkurrenter. Det gjaldt blandt andre Metso. Det, tror jeg, smitter af på FLSmidth igen i dag, mener Kim Sejdelin Christensen.

Uden for C20 meddelte Bavarian Nordic, at det vil splitte sine ADS'er i forholdet 3:1, efter at selskabet mandag oplyste, at det har indsendt en ansøgning om børsnotering og et offentligt udbud af American Depositary Shares (ADS'ere) i USA. Bavarian-aktien steg med 2,6 pct. til 359 kr.

Lundbeck fik løftet anbefalingen til "overvægt" fra "neutral" af finanshuset JPMorgan. Kursmålet lyder nu på 270 kr. mod tidligere 134 kr. Aktien løftedes 4,9 pct. til 240 kr.

NNIT indgik en aftale med Købstædernes Forsikring og Popermo Forsikring om videreudvikling og vedligehold af forsikringsselskabernes fælles forretningsplatform. NNIT-aktien hævedes 0,5 pct. til 190 kr.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen