Berlingske Business

TDC-aktien mødt med negative vibrationer

TDC har torsdag skabt knas på linjen til aktieinvestorerne med et lidt halvsløjt regnskab for tredje kvartal.

Flere C20-aktier råder dog bod på teleaktiens nedtur og medvirker til, at det danske aktiemarked er åbnet 0,7 pct. højere i 652,96 målt på C20 Cap-indekset.

Der er rigeligt at fordøje for de danske aktieinvestorer fredag morgen. Et væld af analytikerkommentarer til torsdagens opjustering fra Pandora samt regnskaberne fra Novo Nordisk, Coloplast og Danske Bank sætter sammen med TDC-regnskabet dagsordenen.

TDC er agterlanterne i C20 Cap med et fald på 1,5 pct. til 48,86 kr. Telekoncernen dæmper forventningerne til toplinjen i sit regnskab for tredje kvartal. Der ventes nu en omsætning på 24,5 til 25,0 mia. kr. mod tidligere 25,0 til 25,5 mia. kr. Driftsresultatet før af- og nedskrivninger ventes fortsat at lande på 10-10,2 mia. kr. og var på linje med markedsforventninger i tredje kvartal, hvor det blev til et overskud på driften på 2628 mio. kr. I Erhverv overraskede salget positivt, mens Privat skuffede lidt.

Helt i toppen af C20 Cap ligger Pandora efter torsdagens tidlige tal for tredje kvartal med en tilhørende opjustering af forventningerne til hele 2013. Den stærke udvikling har fået analytikerne på tæerne. Amerikanske JPMorgan har løftet sit kursmål for Pandora til 300 kr. fra tidligere 247 kr., mens den positive anbefaling ”overvægt” fastholdes, og svenske SEB Enskilda har ligeledes løftet sit kursmål til 300 kr. - her fra tidligere 255 kr. SEB’s anbefaling af Pandora er ”køb”. Aktien i Pandora stiger 2 pct. til 267 kr.

Coloplasts stærke forventninger til 2013/14 sendte torsdag aktien i vejret med 10 pct. til 358,20 kr., men fredag taber aktien højde og falder 1,1 pct. til 354,1 kr. Bank of America har slået hælene i. Anbefalingen af Coloplast er sænket til "neutral" fra "køb". Nordea, der i forvejen anbefaler "hold" af Coloplast, har løftet kursmålet til 360 kr. fra 325. Endelig har Kepler løftet sin anbefaling til "hold" fra "reducer".

For Novo Nordisk har fredagen foreløbigt budt på lidt oprejsning. Aktien stiger 1,8 pct. til 930 efter et fald torsdag på 7,4 pct. Nordea og Barclays gentager henholdsvis "stærkt køb" og "overvægt" efter regnskabet, mens Société Générale gentager en salgsanbefaling. Nordea har sænket sit kursmål 16 kr. til 1269, og Barclays har reduceret til 970 kr. fra 1000 kr. Société Générales kursmål er stadig 801 kr. Swedbank er eneste bank, der har foreløbigt indtager en ny holdning til aktien. Anbefalingen er sænket til "neutral" mod tidligere "køb".

Blandt bankerne har Danske Bank fået løftet sit kursmål hos japanske Nomura, så målet nu hedder 119 kr. mod tidligere 112 kr., mens anbefalingen fortsat er i negativt terræn på ”reducer”. Danske Bank er åbnet 1,4 pct. højere i 130,10 kr. Nordea har også hævet kursmålet på Danske Bank-aktien til 155 kr. fra 140, og anbefaler "køb".

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen