Berlingske Business

Strateg: Energi og finans ser interessante ud under sektorrotation

Stock exchange graph background

Investorerne går fra defensive sektorer til finans og cykliske sektorer. Tendensen kan fortsætte og specielt interessant ser sektorerne energi og finans ud.

Det vurderer investeringsstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen.

- Vi kan se, at der er i øjeblikket er ved at ske markante ændringer, når det gælder de sektorer, som investorerne ligger tungt i. Og der er meget, der taler for, at disse ændringer er starten på en større rotation, der således kan føre til kursstigninger for nogle sektorer og omvendt til fald eller status quo for andre, siger han.

mærskdsv

TO ROTATIONER

Investeringsstrategen peger på, at det drejer sig om to rotationer.

Den ene startede i slutningen af sommeren. Der begyndte investorerne at nedbringe defensive aktier - blandt andet medicinal - til fordel for mere cykliske sektorer som især energi, materialer og dele af industrien. Den anden rotation går fra amerikanske udbytteaktier hen mod bankaktier.

At rotationen er i gang underbygger han med udvikling i USA onsdag. Her faldt de amerikanske udbyttesektorer, mens banker steg.

- Og der var tale om markant forskel, konstaterer Lars Skovgaard Andersen. Telesektoren, som er en klassisk udbytteaktie, lå nede med 1,7 pct., mens banksektoren endte oppe med 2 pct.

USA-UNDERSØGELSE UNDERBYGGER

Investeringsstrategen underbygger sin observation med en større undersøgelse fra den amerikanske bank, Bank of America Merrill Lynch, der omfatter udsagn fra 4000 aktiefondmanagere på globalt plan.

Undersøgelsen går nogle måneder tilbage i tiden, og de globale fondmanageres svar viser således, hvordan de lå positioneret i juni, juli og august.

Nets

- Undersøgelsen viser, at de globale fondmanagere ligger markant undervægtet i finansaktier, energi og materialer. Samtidig er de overvægtet i forbrug, informationsteknologi og medicinal. Men over sommeren er undervægten i energi blevet nedbragt en smule, siger Lars Skovgaard Andersen, men understreger, at undervægten i energi stadig er meget stor.

NATURLIGT TILT

Investeringsstrategen finder det naturligt, at netop disse sektor bliver efterspurgt.

- Det sker grundet den konjunkturcyklus, vi befinder os i lige nu, som øger sandsynligheden for, at den amerikanske centralbank, Fed, hæver renten inden for overskuelig fremtid, forklarer han og peger på, at der gennem den senere tid er kommet OK amerikanske nøgletal. Desuden går det bedre med den kinesiske økonomi end frygtet i starten af sommeren, og brexit har ikke haft katastrofale konsekvenser for europæisk økonomi.

ENERGI OG FINANS VENTES I HOPLA

Specielt tror Lars Skovgaard Andersen på, at energi og finansaktier kan blive købt yderligere op.

- Det er to sektorer, der historisk set har vist sig stærke i netop den del af konjunkturcyklen, hvor Fed hæver renten. Og da begge sektorer fortsat er undervægtet hos en stor del af de globale fondmanagers, kan det føre til øgede opkøb af disse sektorer, siger han og tilføjer:

- Ingen ønsker at ligge undervægtet i sektorer, der pludselig stiger.

Men et fokus på energi og finans kan meget vel fortsat ske på bekostning af de defensive aktier som medicinal og de klassiske udbyttesektorer specielt i USA.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen