Berlingske Business

Største KFX-plus siden september

A.P. Møller - Mærsk og GN Store Nord stod tirsdag bag et gevaldigt løft til KFX-indekset, der noterede den største stigning siden september. Derimod faldt obligationerne efter uventet høje inflationstal fra den tyske delstat Brandenburg.

A.P. Møller - Mærsk havde stor andel i et KFX-plus på 3,83 point til 282,65, da A- og B-aktien steg 1500 kr. og 1400 kr. til kurserne 44.600 og 44.900.

En række handlere, som RB-Børsen talte med, havde ingen bud på årsagen til den store interesse for A.P. Møller - Mærsk. En enkelt mente dog, at rederi-aktien har ligget i dvale i længere tid, og stigningen bragte i øvrigt kun A.P. Møller - Mærsk op i det højeste leje i knap to uger.

Investorerne havde også et godt øje til GN Store Nord, der opjusterede forventningerne med 30 mio. kr. på EBITA-niveau med reference til et lidt større salg af høreapparater og headset end forudset. I samme ombæring hensatte koncernen dog et tilsvarende beløb til dækning af huslejeforpligtelser i forbindelse med, at selskabets aktiviteter samles i et nyerhvervet domicil i Ballerup, og alt i alt ventes fortsat et EBITA-resultat for 2004 på 725 mio. kr. Resultatet før skat opjusteres til gengæld med 50 mio. kr. til nu 525 mio. kr., da koncernen har fortjenester fra salg af aktiviteter, herunder afhændelsen af en ejerandel på 30,1 pct. i Moldovas største mobilselskab, Voxtel.

GN Store Nord sluttede samlet 2,25 kr. højere i kurs 57,75.

Hos Københavns Lufthavne kunne aktionærerne glæde sig over en kursrekord efter et plus på 32 kr. til kurs 1132. Selskabet meddelte mandag, at det kan erhverve en aktiepost på op til 12,5 pct. i mexicanske ITA, som danskerne i forvejen ejer 36,5 pct. af.

Dagens største kursgevinst tilfaldt TK Development, der lukkede 3,3 kr. (16 pct.) højere i kurs 24,3, efter at et butikscenter i Slovakiet var blevet afhændet for godt 240 mio. kr.

Bioscan noterede ligeledes en stor gevinst på 0,5 kr. til kurs 8,1, efter at selskabet mandag offentliggjorde en rettet emission på 1,35 mio. stk. aktier til kurs 9.

Endelig var der rift om Pharmexa, der steg 0,8 kr. til kurs 26,1, efter at biotekselskabet fik lov til at begynde fase II forsøg med sin HER-2 Protein AutoVac brystkræftvaccine i Polen og Ungarn.

Den toneangivende, tiårige, danske statsobligation, 4-15''eren, lukkede 0,35 point lavere end mandag i 101,65 med en rente på 3,81 pct. RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen