Berlingske Business

Stærkt Intel regnskab øger risikovillighed

De amerikanske fondsbørser er kommet godt fra start, efter at Intel var med til at banke optimisme ind i teknologiaktierne med sit stærke kvartalsregnskab.

Samtidig er der kommet amerikanske nøgletal, der ligeledes overraskede investorerne.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner 1,5 pct. højere i 8.487. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 2,2 pct. højere i 1838.

Intels stiger 6,6 pct. til 17,9 dollar, efter at have leveret en markant overraskelse i sit regnskab for 2. kvartal. Chipproducentens omsætning faldt 15 pct. til 8,0 mia. dollar, hvilket er betydeligt over forventningerne på 7,27 mia. dollar. På bundlinjen blev det dog til et tab på 398 mio. dollar, og tabet skyldes en bøde fra EU's konkurrencemyndigheder på 1,45 mia. dollar grundet Intels pres på AMD.

Økonomidirektør Stacy Smith bemærkede, at det private pc-marked har vist styrke i enkelte områder. I Asien herunder Kina har styrken i salget været ekstra kraftig. Intel venter et salg på 8,1-8,9 mia. dollar i tredje kvartal, hvor analytikerestimatet lød på 7,8 mia. dollar. Yderligere bemærkede Stacy Smith, at bruttomarginalen i fjerde kvartal kan nå over normalen mellem 50-60 pct. Det skyldes mindskede omkostninger for næste generation produktion. Prognoserne er hele vejen rundt klart bedre end ventet. Konkurrenten AMD følger med den gode stemning og stiger 7 pct. til 3,8 dollar.

Bank of America stiger 1,9 pct. til 13,2 dollar, efter at storbankens næststørste investor Korea Investment Corp. planlægger at fastholde sin 800 mio. dollar aktiebeholdning, da den forventer, at aktien vil udvikle sig i takt med økonomien. Imens stiger finanshuset Citigroup 3,1 pct. til 3 dollar frem i mod fredagens regnskab.

Medicinalkoncernen Abbott Labs falder 3,8 pct. til 44,7 dollar, efter at have aflagt regnskab for 2. kvartal, hvor resultaterne kom ind på linje med analytikernes forventninger, mens forventningerne lå i underkanten.

Altera stiger 5 pct. til 17,4 dollar, efter at selskabet aflagde regnskab for 2. kvartal. Altera præsenterede en halvering af overskuddet i forhold til samme periode sidste år, men overgik alligevel analytikernes estimater.

På makrofronten faldt industriproduktionen 0,4 pct., og var dermed bedre end analytikernes estimerede fald på 0,6. Erhvervstillidsindikatoren Empire State Manufaturing steg til minus 0,6 pct. i juni fra minus 9,4 pct. i maj, og overgik dermed analytikernes ventede minus 5,0

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen