Berlingske Business

Sparekassen Faaborg har lidt store tab

Udlån gjorde ondt på Sparekassen Faaborg i første halvår, hvor man mistede 107 mio. kr. på dårlige lån.

Den post spiste således mere end halvdelen af indtægterne på nettorente- og gebyrer, som var på 207 mio. kr. i perioden. I første halvdel af 2008 tabte man 15 mio. kr. på nedskrivninger på udlån.

Og det er det recessionsramte ejendomsmarked, der har gjort særligt ondt på sparekassen.

- Koncernens nedskrivninger på udlån m.v. er for en stor del koncentreret på erhvervskunder og herunder hovedsageligt på engagementer vedrørende ejendomsinvesteringer. Nedskrivninger på landbrugskunder og privatkunder udgør kun en mindre del af de samlede nedskrivninger, hedder det i regnskabet.

På bundlinjen blev underskuddet for perioden på 37 mio. kr. mod et overskud på 82 mio. kr. i de første seks måneder af 2008. Det var også påvirket negativt med 21 mio. kr. af kursreguleringer, der ramte hårdere end minusset på 2 mio. kr. året forinden.

For hele 2009 venter sparekassen et overskud på 160-190 mio. kr. "før nedskrivninger på udlån m.m.", hvilket kan risikere at betyde et underskud på bundlinjen, hvis udlånene fortsat gør ondt på Sydfyn. Det mener ledelsen dog ikke, vil blive tilfældet.

- Nedskrivninger på udlån og kursreguleringer forventes at være af en størrelse som betyder, at resultatet før skat for hele 2009

bliver positivt, oplyses det, mens der dog advares om, at forventningerne er "behæftet med nogen usikkerhed".

Og Sparekassens top er tilsyneladende ikke helt afklaret i forhold til, hvordan perioden skal bedømmes.

- Ledelsen anser resultatet af den almindelige drift for at være tilfredsstillende. Nedskrivninger på udlån m.v. anses for utilfredsstillende, idet de dog skal ses i lyset af de vanskelige forhold, som har præget 1. halvår 2009, hedder det i regnskabsmeddelelsen.

Selvom der er barberet omkring en tiendedel af egenkapitalen - fra 1186 mio. kr. til 1031 mio. kr - har Sparekassen Faaborg formået at styrke både solvens- og kernekapitalprocent. Derfor er det heller ikke sikkert, at sparekassen vil takke ja til det tilskud af hybrid kernekapital, man har søgt under vilkårene i Bankpakke II.

- Bestyrelsen vil tage endelig stilling til låneoptagelsen, når de endelige betingelser foreligger, oplyser Sparekassen Faaborg.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen