Berlingske Business

Spansk rentefald efter vellykket auktion

De danske obligationsrenter ligger fortsat lidt højere torsdag middag efter stigninger allerede fra morgenstunden, mens rentefald præger markederne i Italien og Spanien.

De danske obligationsrenter ligger fortsat lidt højere torsdag middag efter stigninger allerede fra morgenstunden, mens rentefald præger markederne i Italien og Spanien. De spanske obligationer har udbygget sit rentefald, efter at der ved årets første auktion af spanske statsobligationer blev solgt mere, end der var målsat.

Herhjemme ligger renten på den 10-årige, toneangivende, statsobligation ved 11.15-tiden 2 basispoint højere i 1,54 pct. Den tilsvarende spanske rente falder 7 basispoint til 5,03 pct, efter at den forud for auktionen af spanske statsobligationer havde ligget i 5,07 pct.

Spanien solgte torsdag formiddag obligationer med varierende løbetider for samlet 5,8 mia. euro, hvilket var over målet på 5 mia. euro. Den store afsætning vidner om en god interesse blandt investorerne, og ved obligationssalget blev der også opnået lavere renter i de to- og femårige papirer end ved de foregående auktioner i henholdsvis oktober og november.

Der blev solgt toårige obligationer for 3,4 mia. euro, som blev afregnet til 2,476 pct. mod 3,282 pct. ved den seneste auktion i oktober. Endvidere blev der solgt femårige obligationer for 1,95 mia. euro afregnet til 3,988 pct. mod 4,68 pct. ved den seneste auktion i samme serie i november.

Også Italien har solgt obligationer. Det omfattede etårige obligationer for 8,5 mia. euro, der gik til en rente på 0,864 pct. mod 1,456 pct. ved den seneste auktion 12. december.

De hjemlige rentestigninger er påvirket af en generel positiv stemning på finansmarkederne, efter at kinesiske nøgletal natten til torsdag viste en fremgang i den kinesiske eksport på 14,1 pct. på årsbasis i december, hvilket var langt over analytikeres estimat på 5 pct. ifølge Bloomberg News.

Fremadrettet samler opmærksomheden sig om Den Europæiske Centralbank og Bank of England, som offentliggør rentebeslutninger torsdag over middag. Men der er ifølge Sydbank næppe nyt i vente fra centralbankerne. Renterne ventes fastholdt, og Bank of England ventes heller ikke at ændre på sine stimulusprogrammer og opkøb af obligationer.

I stedet ventes obligationsmarkedet senere i eftermiddag at hente inspiration i amerikanske nøgletal for nytilmeldte ledige i USA.

Ved den seneste opgørelse steg antallet af nye ledige til 372.000, hvilket dog formentlig var under påvirkning af juleferien, vurderer Sydbank. Konsensus for sidste uge er et fald i nytilmeldte ledige til 365.000.

Udover ledighedstallet kommer der torsdag nyt om udviklingen i de amerikanske engroslagre, og så kan det store og tilbagevendende tema på finansmarkederne - de amerikanske politikeres budget- og gældsforhandlinger - muligvis igen dukke op og forstyrre finansmarkederne.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen