Berlingske Business

Sommerferien sætter ind på C20

Der har været dømt feriestemning på C20 i dag. Aktiviteten var meget lav, og C20 faldt én pct. Vestas trak mest ned, efter triste nyheder om ordreindgangen i vindmølleindustrien, der er faldet 50 pct. i første halvår.

Fredag endte med et C20-fald på 1,0 pct. til 286,56, hvilket skete under meget lav aktivitet, rapporterer RB-Børsen.

De europæiske indeks oplevede små og uensartede udsving. Vestas endte med at blive den mest handlede aktie i C20-regi.

Vestas blev største taber i C20-regi og lukkede 2,4 pct. lavere i 369,5. Der var nyt om branchens trængte ordresituation fra konsulentselskabet Make Consulting.

Den offentliggjorte ordreindgang hos verdens vindmølleproducenter var 50 pct. lavere i første halvår af 2009 sammenlignet med samme periode året forinden. Det er den dystre kendsgerning for branchen, og det skyldes de generelt stramme kreditforhold.

Novo får Victoza-tilladelse
Novo Nordisk endte 1,0 pct. lavere i kurs 289 kr. Novo Nordisk meddelte, at medicinalselskabet fik markedsføringsgodkendelsen fra de europæiske myndigheder, hvilket er en naturlig følge af den tidligere europæiske produktgodkendelse.

Koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard oplyste, at den europæiske markedsføringstilladelse til den ny GLP-1 variant Victoza betyder, at medicinalkoncernens kan indsende en ansøgning om godkendelse på det vigtige kinesiske marked.

Det blev yderligere bemærket, at Novo Nordisk har en god dialog med de amerikanske myndigheder om en godkendelse af Victoza. Victozas amerikanske lancering blev udsat efter de amerikanske bekymringer blomstrede op på et møde hos FDA's ekspertpanel den 2. april.

"Vi har haft møde med FDA for nogle uger siden, og vi regner med et feedback snart," sagde Novo Nordisks koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard til RB-Børsen. Krogsgaard håber, at have en opdatering klar, når medicinalkoncernen fremlægger halvårsregnskab den 6. august.

NKT fokuserer på omkostninger
NKT tabte 0,3 pct. til kurs 181. Der er ingen hjælp at hente i de recessionsramte markeder for NKT-topchef Thomas Hofman-Bang, når han arbejder for at opfylde selskabets forventninger til 2009. Derfor fokuserer industrikoncernen på omkostningsbesparelser for at levere den lovede bundlinje.

"Da vores prognosen retter sig mod bundlinjen, så har jeg stadig en fornuftig fornemmelse i forhold til det, fordi omkostningsinitiativerne virker. Men jeg skulle hilse og sige, at vi ikke får noget hjælp på toplinjen," sagde Thomas Hofman-Bang til RB-Børsen.

Harboe køber Gourmet
Harboes Bryggeri vil give et købstilbud til Gourmetbryggeriets aktionærer efter at have overtaget 75,51 pct. af Goumetbryggeriet tidligere.

Købstilbuddet sker på de samme betingelser som Harboes købte til. Det betyder, at knap 15 aktier i Gourmetbryggeriet tilbydes ombyttet til 1 Harboe-aktie, som lukkede 1,7 pct. højere i kurs 122,5.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen