Berlingske Business

Sanistål-formand: Aldrig en formsag med bankerne

Sanistål-formand: Aldrig en formsag med bankerne - 1
Foto:

Den nye bestyrelsesformand for det gældsplagede Sanistål, Ole Steen Andersen, fortæller, at forhandlingerne med bankerne er fremrykket som følge af de svære markedsvilkår.

Sanistål har ryggen mod muren og er dybt afhængig af de fire banker, som skal forlænge kreditaftalerne med den nordjyske VVS- og stål-grossist, hvis ikke det enorme gældsbjerg skal knække virksomheden.

”Man kan sige, at vi har fremrykket forhandlingerne i forhold til bankerne, det er vel god gammeldags rettidig omhu,” siger bestyrelsesformand Ole Steen Andersen, der også er kendt som talsmand for kapitalfondene. Den tidligere kassemester hos Danmarks største industrivirksomhed Danfoss har fået kam til sit hår som formand for Sanistål.

Virksomheden har i dag nedjusteret forventningerne til årets EBITDA-resultat, hvor man ikke længere forventer, at 2009-resultatet bliver bedre end minusset på små 70 mio. kr. i 2008. I meddelelsen skriver Sanistål også, at man forventer at indlede forhandlinger med bankerne snarest, så de nuværende kreditaftaler, der udløber i marts næste år, kan blive forlænget inden halvårsregnskabsmeddelelsen i august.

Er det så bare en formsag, at få de kreditter forlænget?

”Det er vel aldrig en formsag i de her tider at få nye aftaler i stand med bankerne. Men vi afleverer nogle forecast for 2010, 2011 og 2012, så banken kan se, hvad vi forventer fremover, og hvad vi har gang i af handlingsplaner. Samtidig er der jo et eftersyn på covernants, så begge parter også fremadrettet er tilfredse med rammerne,” siger Ole Steen Andersen.

Covernants handler om, at bankerne stiller nogle rammer op i forbindelse med låneaftaler. Det kan være krav til, hvordan virksomhedens drift udvikler sig, så banken er sikker på, at den kun er kreditgiver i tilfælde af en sund udvikling af driften. Hvis virksomhederne ikke lever op til disse drifts- og balancemæssige mål, så kan bankerne ændre deres vilkår, fordi det ofte betyder, at risikoprofilen bliver en anden.

Ole Steen Andersen lægger vægt på, at man på gammeldags vis skal ud og sælge bygninger, som vil forbedre virksomhedens balance.

”I forhold til at vi skal ud og sælge bygninger, så skal man bide mærke i, at det altså er reelle salg af vores lager-bygninger. Det er ikke sale-and-lease løsninger, hvor vi får penge i kassen mod til gengæld at have en månedlige leje. Her er der tale om bygninger, som vi ikke har brug for fremadrettet, så der er altså tale om likvider i kassen uden en tilsvarende belastning af vores driftsomkostninger,” siger han til Business.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen