Berlingske Business

Rift om Lundbeck, ISS og storbanker

Euroen satte tirsdag rekord mod dollaren på 1,3469 dollar, men dollaren kom efterfølgende godt igen og havde fredag rettet sig til 1,3220 dollar pr. euro.

Det har været en kedelige uge for KFX-indekset, der fredag lukkede marginale 0,20 point (0,07 pct.) højere end torsdag i 279,64, men siden fredag i sidste uge er faldet fra 285,82. En stor del af ugens fald kan tilskrives A.P. Møller - Mærsk, som også fredag var blandt synderne, da selskabets A og B-aktie faldt henholdsvis 600 og 500 kr. til kurserne 42.900 og 43.500.

Derimod viste Lundbeck med en stigning på 3,75 kr. til kurs 113 ligeledes gode takter efter meddelelsen om, at medicinalkoncernen har fået godkendt sit Alzheimer-middel, Ebixa, i Canada.

Danske Bank og Nordea var med en stigning begge på 1 kr. til henholdsvis kurs 172 og 55,5 ligeledes blandt de positive islæt, og ISS, der lukkede 2,5 kr. højere i kurs 307, fortsatte de positive takter efter torsdagens vellykkede kapitalforhøjelse til en værdi af 750 mio. kr.

Blandt sidepapirerne var der fokus på Columbus IT Partner, som får styrket likviditeten, da Consolidated Holdings indskyder 34 mio. kr. i form af et ansvarligt lån, som vil blive indfriet næste år med en del af provenuet fra en fortegningsemission på 76 mio. kr. Consolidated Holdings har i øvrigt af Nordea og Gaardboe Holding købt en stor aktiepost i selskabet til kurs 1,5. Den lave pris i forhold til børskursen, fik fredag morgen aktien til at dykke helt ned til kurs 3, men da dagen var omme var kursen oppe i 6 kr. - 0,25 kr. over torsdagens slutnotering.

Selvom det danske obligationsmarked fredag faldt en smule tilbage, kan investorerne alligevel se tilbage på en god uge, hvor kurserne er steget pænt og renten på de 10-årige statspapirer torsdag nåede det laveste niveau siden juni.

Den toneangivende, tiårige statsobligation, 4-15''eren, lukkede fredag 0,10 point lavere i kurs 101,60 med en rente på 3,81 pct. Papiret er i ugens løb dog steget fra kurs 100,30. Blandt realkreditobligationerne endte 5-35''erne fredag 0,15 point lavere i 100,30 med en rente på 5,07 pct. Serien blev fredag lukket for lånetilbud for første gang nogensinde, og den vil først blive genåbnet, når papiret igen kommer under pari.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen