Berlingske Business

Rentemøde lægger dæmper på aktiemarkedet

William Demant, APM, Danske Bank og Nordea er i fokus. SAS trækker opmærksomhed med sit halvårsregnskab. Dagens amerikanske rentemøde påvirker investorerne.

C20-indekset åbner med fald på 0,75 pct. til 316,15, hvilket er samme tendens, som præger de tre store europæiske indeks.

- Der er en konsolidering i gang efter de seneste stigninger. Der vil være en afventende holdning frem mod onsdag aftens amerikanske rentemøde. På den danske scene er fokus på Danske Bank, SAS, WDH og APM, vurderer chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea overfor RB-Børsen.

Danske Bank åbner 1,5 pct. lavere i kurs 114 efter tirsdagens halvårsregnskab. Royal Bank of Scotland har hævet sin anbefaling på Danske Bank til "hold" fra "sælg".

Nordea stiger 0,4 pct. til kurs 48. Den finske forsikringskoncern Sampo har øget sin andel i Nordea til 18,5 pct. fra 16,4 pct. Sampo skriver, at man gerne vil øge andel til 20 pct. Sampo vurderer i halvårsregnskabet, at driftsindtjeningen fortsat vil ligge på et højt niveau i 2. halvår af 2009. Forsikringsenhedens combined ratio ventes at ligge mellem 91-94 pct. i 2009.

Trygvesta falder 2,0 pct. til kurs 350,5, efter at analysehuset Stadard & Poors har sænket sin anbefaling på aktien til "Sælg" fra "Hold", hvilket sker forud for selskabets regnskabspræsentation den 18. august. Konkurrenten Topdanmark falder 0,8 pct. til kurs 745.

William Demant åbner 0,6 pct. lavere i kurs 329,5. Credit Suisse hæver sin anbefaling på William Demant til "Outperform" fra "Neutral". Generelt skriver Credit Suisse, at finanshuset fortsat venter et opsving i høreapparatmarkedet i andet halvår, og at det amerikanske marked vil lede opsvinget. William Demants kursmål hæves til 400 kr. fra 330 kr. pr. aktie. Credit Suisse pointerer, at William Demant har styrket sin produktportefølje over de seneste 12 måneder, og derfor ventes salgsvæksten hos William Demant at accelerere. Dog vil indtjeningen være negativt påvirket af den svækkede dollar.

GN Store Nord får gentaget sin underperform-anbefaling af Credit Suisse. GN-aktien falder 0,4 pct. til kurs 25,2.

A.P. Møller - Mærsk åbner 2,1 pct. lavere i kurs 32.900. UBS bemærker, at udsigten til store tab i containerenheden Maersk Line er årsagen til salgsanbefaling op til halvårsregnskabet. Tabene kan blive en negativ kurstrigger. Bloomberg News skriver, at nyhedsbureauet har noteret 9 finanshuse, som har salgsanbefalinger på APM-aktien, hvilket er samme antal med købsanbefalinger. Der er 5 med Hold-anbefalinger.

SAS, som åbner 4,9 pct. højere i krus 2,76, har aflagt halvårsregnskab, hvor omsætningen er på linje med forventningerne. SAS fik et omsætningsfald på 12,1 pct. til 23,52 mia. skr. i 1. halvår. Driften er lidt bedre end ventet, mens resultatet efter skat er svagere end ventet. SAS lancerer endnu et spareprogram, som indeholder en fyringsrunde på 1500 stillinger.

Carlsberg falder 1,5 pct. til 373. Investorerne har et øje rettet mod Rusland, da bekymringerne om den russiske tredobling af afgiften på alkohol herunder øl florerer. Wall Street Journal skriver, at bryggerierne Heineken, Anheuser Busch Inbev, SabMiller ser med stigende bekymring på udsigten til de markante afgiftsstigninger. Afgiftsstigninger er tidligere blevet annonceret af præsident Medvedev.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen