Berlingske Business

Regnskabssæsonen for europæiske aktier er en katastrofe

STOCKS-EUROPE-FRANCE-FILES
Foto:

Læs Langers skarpe aktietips

Der er en god grund til, at europæiske aktier på det seneste har klaret sig betydeligt ringere end de amerikanske aktier. Det toneangivende europæiske Stoxx 600 indeks, som omfatter de 600 største europæiske selskaber, herunder de 20 danske C20 selskaber, har uge for uge bragt nye skuffelser. I starten af juli var det analytikernes konsensusforventning, at Stoxx 600 selskaberne ville øge overskuddene med ti procent i forhold til samme kvartal sidste år. Nu er vi godt inde i regnskabssæsonen, og den samlede forventning er nu nedjusteret til nul. Eksklusive den fremgangsrige energisektor er bundlinjen minus tre procent, viser den seneste opgørelse fra Thomson Reuters.

Asger Aamund

Stemningsindikatorer viser meget blandede signaler

Så længe markedet vakler mellem jubel over solid økonomisk vækst, og nervøsitet over kommende renteforhøjelser, er det bedst blot at se på stemningsindikatorerne. Vi følger en stribe signaler, som siger noget om den aktuelle markedsstemning. Sandt at sige, er de forbandet miksede for tiden.  Eller rettere sagt: de er hverken særligt positive eller særligt negative. Vi befinder os i en mellemfase, hvor markedet på ingen måde er på vej mod et nyt aktierally. Men markedet er heller ikke parat til den store nedtur – endnu. Vi hælder dog mest til, at retningen de næste 3-6 måneder vil være ned.  

Økonomisk Ugebrevs Modelportefølje outperformer markedet

Økonomisk Ugebrevs Modelportefølje har år til dato givet et afkast på 21,5 procent – sammenholdt med C20 indeks på 13,4 procent og Copenhagen Benchmark med et afkast på 14,1 procent. Afkastet er blandt andet opnået ved, at vi har skruet betydeligt ned for aktierisikoen den seneste måned. Aktuelt er 30 procent af kapitalen placeret i forsikringsafdækning, i form af certifikatet Bear Dax, som stiger i generelt faldende markeder. Med forsikringsafdækning kan vi neutralisere nogle af de kursfald, som vi risikerer at få på de danske aktier, vi fortsat har i porteføljen.

Da porteføljens basis er danske aktier, ser vi de danske aktieindeks og investeringsforeninger, baseret på danske aktier, som de bedste sammenligningsindeks. Også selvom det i den traditionelle finansverden ikke ses som relevant. Men forskellen er blot, at vi har sikret større fleksibilitet i investeringstænkningen, end man normalt opererer efter i den etablerede finansverden. Vores udgangspunkt er altså, at vi skal have en størst mulig andel danske aktier, efter hvad vi anser for relevant i forhold til de generelle markedsforhold.

Investeringsfonden AktieUgebrevet Invest er nu på vej

Vi har på det seneste testet interessen for en investeringsfond, som skal forsøge at følge investeringer og afkast i Økonomisk Ugebrevs Modelportefølje. Etableringen af en såkaldt alternativ investeringsfond er blevet godkendt af Finanstilsynet, og den nye fond ventes at blive lanceret senest i starten af det nye år. Regelsættet kræver, at hver investor køber andele for mindst 750.000 kr. Men forhåndsinteressen har alligevel være overvældende med næsten 100 konkrete interessetilkendegivelser. Investeringsfilosofien er groft sagt at have den størst mulige andel danske aktier, alt efter hvad markedet kan retfærdiggøre. Hovedparten af den resterende kapital placeres i ETF’er eller certifikater, hvor man kan tjene penge i faldende markeder. Altså en robust investeringsstrategi – også i faldende markeder.

Læs mere om den nye fond på www.ugebrev.dk.

MODTAG 3 UDGIVELSER AF ØKONOMISK UGEBREV FORMUE GRATIS!

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen